Medi ambient

Dénia, cada vegada més prop del model de ciutat ‘Smart City’

Els objectius marcats en eficiència s'han superat, aconseguint un estalvi de 508 mil euros i un 70 % menys d'emissions de C02
Regidora de Territori Maria Josep Ripoll / Redacción

La regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, ha fet un balanç de les actuacions realitzades per l’empresa concessionària dels serveis energètics i manteniment de les instal·lacions d’enllumenat públic exterior, semàfors i instal·lacions esportives de Dénia des de l’inici del contracte, en març de 2023.

Ripoll ha explicat que els objectius marcats s’han superat amb èxit, ja que s’ha aconseguit un estalvi en la factura de la llum de 508 mil euros, amb la consegüent disminució del 70 % d’emissions de CO2 a l’atmosfera. Això suposa haver aconseguir complir amb els objectius ODS marcats per la Unió Europea i un pas important cap al model de ciutat “Smart City”.

A més de l’estalvi significatiu també s’ha fet patent la modernització duta a terme per l’empresa Sitelec, que ha canviat les llums convencionals per llums LED, que tenen el doble de vida útil; ha millorat fanals solars que no funcionaven, com les del Montgó o ha instal·lat dues superfícies de plaques solars que subministren energia renovable a instal·lacions com: el trinquet, l’ajuntament, els edificis de joventut, urbanisme i medi ambient, el pavelló Joan Fuster i la residència de Santa Llúcia.

La regidora també ha manifestat les actuacions pendents i que es preveu que queden finalitzades al llarg d’aquest 2024. Entre elles destaca la il·luminació en la carretera de les Marines, que es farà a continuació de la de Nova Dénia, la il·luminació del carrer Fènix a Les Rotes i la implantació de prop de 30 fanals solars en punts estratègics de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *