El Dénia Barbarians passa a semifinals de la lliga de Rugby

La formació dianense va véncer al CR València per 24 a 27 després d'un emocionant partit
Jugadors del Dénia Barbarians celebrant el triomf / Dénia Barbarians

Dissabte passat, l’equip de Dénia Barbarians va viatjar a la capital del Túria per a enfrontar-se al CR València en els quarts de final de la lliga, un partit crucial en la seua cerca pel campionat. Malgrat algunes baixes importants, els de La Marina Alta van arribar amb l’objectiu clar de redimir-se del resultat advers obtingut en la primera fase contra este mateix rival.

Des de l’inici, el *CR València va imposar una forta pressió, dominant el joc en la zona de 22 de l’equip visitant i anotant el primer assaig en tot just 6 minuts, col·locant el marcador 7-0. No obstant això, els Barbarians no es van donar per vençuts i van augmentar la seua intensitat defensiva, la qual cosa els va permetre recuperar terreny i finalment igualar el marcador gràcies a un assaig de Diego i la posterior transformació de Ramiro.

Abans del descans, el València va buscar reprendre l’avantatge i el va aconseguir amb un colp de castic, però Alex, amb una espectacular jugada, va retornar la davantera al Dénia, tancant la primera mitat 17-20 a favor dels visitants.

La segona part va començar amb el València introduint frescor en la seua alineació, la qual cosa els va permetre reprendre l’avantatge amb un nou assaig i la seua conversió. No obstant això, els canvis tàctics del Dénia i l’empenyiment del seu pack de davanters, particularment de Gringo, els van retornar l’avantatge en el marcador.

Amb el joc inclinant-se cap a la defensa, els últims minuts van estar marcats per la tensió i la necessitat d’evitar errors. El Dénia Barbarians va saber mantindre la calma i assegurar una victòria de 24-27, segellant la seua passe a les semifinals de la lliga.

Mentrestant, en un altre partit de quarts, l’Universidad Alicante es va imposar a l’Albacete CR, definint així els enfrontaments de semifinals. El pròxim cap de setmana, el Akra Alicante rebrà a l’UA, i el Dénia Barbarians s’enfrontarà a l’Inter en Tavernes, en el que promet ser un emocionant capítol més en el seu camí cap al títol.