Societat

El vaixell rus Shtandart té previst aplegar a Dénia divendres, malgrat que la llei ho prohibix

La comunitat ucraïnesa ha mostrat la seua preocupació

Este pròxim divendres està previst que arribe al Port Esportiu i Turístic Marina Dénia el vaixell Shtandart, fidel rèplica històrica d’una fragata de 28 canons del segle XVIII i una vegada en port, estiga obert al públic, oferint a tots la possibilitat de submergir-se en l’apassionant món dels grans velers d’antany. Fins ací tot sembla normal si no fora perquè el vaixell té bandera russa, i és propietat de la societat Shtandart Project, amb seu a Sant Petersburg.

Arribaria fins a aigües dianenses després que li hagen prohibit atracar a Castelló i es quedaria ací a Dénia fins al dia 8 perquè tots puguem contemplar-lo, malgrat que la llei europea el prohibix. Evidentment, la comunitat ucraïnesa, en conéixer la notícia ha posat el crit en el cel i ha volgut saber si es farà alguna cosa sobre aquest tema perquè no infringisca la llei i es quede en les nostres aigües atracat.

Este mitjà de comunicació s’ha posat en contacte amb Marina Dénia, els que van anunciar l’arribada d’este vaixell, i que han escoltat la preocupació a la comunitat ucraïnesa en la nostra Marina Alta i al nostre país. Estem a l’espera de saber si finalment se li permetrà el pas o haurà de pensar en un altre destí.

La rèplica del Shtandart, vaixell almirall de la flota Bàltica de Pere el Gran, ha aparegut en pel·lícules com “22 Ángeles”, de Javier Bardem, i sèries com “La Fortuna”, d’Alejandro Amenábar. Va ser construïda per un grup de joves liderats per Vladimir Martus, que van emprendre el projecte pràcticament sense mitjans. Hui dia Shtandart solca les mars com a vaixell escola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *