Societat

Més de 30 sanitaris ucraïnesos destinats al front han visitat l’Hospital de Dénia

La jornada ha sigut organitzada per l'ONG espanyola Cultura contra Balas
Visita de més de 30 ucraïnesos al Hospital de Dénia / GVA

L’Hospital de Dénia ha acollit la visita este divendres d’una trentena de sanitaris ucraïnesos, destinats al front de guerra, en una jornada organitzada per a intercanviar experiències amb els professionals del centre hospitalari sobre la labor que estan desenvolupant.

La visita forma part d’un programa de respir de 10 dies, organitzat per l’ONG espanyola Cultura contra Balas i l’organització no governamental ucraïnesa Repower, amb la qual col·labora l’Hospital de Dénia a través de diferents activitats.

Alguns dels sanitaris ucraïnesos al hospital | GVA

En el centre dianense els professionals sanitaris ucraïnesos han oferit una xerrada sobre medicina de guerra als seus homòlegs locals, en la qual han abordat qüestions com l’impacte del conflicte en el sistema sanitari ucraïnès, tant en termes d’infraestructura com de recursos humans i materials.

A més, han parlat de les dificultats i els desafiaments als quals s’enfronten diàriament en la seua tasca al front de guerra, incloent l’escassetat de recursos, la falta de seguretat i l’impacte psicològic. De fet, en l’expedició amb la qual viatgen els acompanya un grup de psicòlegs especialitzats en situacions de conflicte.

La inauguració de la jornada ha corregut a càrrec del gerent del departament de salut de Dénia, José Félix Quintero, que ha estat acompanyat per les presidentes de les organitzacions no governamentals Cultura Contra Balas i Repower, Natalia Moskalenko i Maryna Sadykova, respectivament.

Les xarrades al hospital | GVA

D’altra banda, després de la xerrada, els professionals ucraïnesos han visitat els diferents serveis de l’hospital per conèixer de primera mà diferents tècniques i procediments emprats en el centre dianense.

Al llarg dels deu dies del programa de respir alguns professionals de l’Hospital de Dénia organitzaran activitats complementàries, com classes de paddle surf, ioga o meditació, aquestes últimes impartides per l’especialista en reumatologia, Liliya Yankova, entre altres.

Programa de suport al personal sanitari

La guerra està tenint un impacte devastador en el sistema sanitari d’Ucraïna, amb més del 40 % de les infraestructures sanitàries destruïdes o danyades, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A més, l’accés a l’atenció mèdica s’ha vist greument afectat, especialment en les zones més devastades pel conflicte. L’escassetat de medicaments i subministraments és un altre problema aclaparador.

En aquest sentit, el programa de respir de Repower, per a donar suport al personal sanitari, ha demostrat tenir un impacte positiu en la salut mental i el benestar dels sanitaris ucraïnesos que han participat en ell. El projecte, que fins ara només s’havia desenvolupat a Suècia, té com a objectiu oferir als professionals sanitaris un entorn de descans i desconnexió del trauma i la pressió constant en què desenvolupen la seua labor assistencial.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *