Educació

El 68% de l’alumnat dels Programes Formatius decidix continuar els estudis i la resta opta per la inserció laboral

Així ha sigut la clausura del curs 2023/2024 dels cursos de Creama Dénia
Clausura del curs 2023/2024 / Aj. Dénia

Este migdia s’ha celebrat a la Biblioteca de Dénia l’acte de clausura del curs 2023/2024 dels Programes Formatius de Qualificació Bàsica (PFQB) impartits per Creama Dénia. En la cerimònia, 60 joves d’entre 16 i 21 anys van rebre els seus diplomes acreditatius després de completar un dels cinc programes formatius oferits enguany.

Els programes, que han comptat amb una subvenció de 205.850 euros per part de la Conselleria d’Educació, inclouen les especialitats d’Activitats auxiliars de comerç, Activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes, Activitats auxiliars i de suport al vaixell en port, Operacions auxiliars en l’organització d’activitats i funcionament d’institucions esportives, i Operacions auxiliars de muntatge de sistemes microinformàtics.

L’acte va estar presidit per l’alcalde Vicent Grimalt, la regidora de Creama, Maria José García, i Marián Andrés, coordinadora de l’àrea de Formació de Creama. Marián Andrés va destacar la continuïtat del Consorci comarcal en la impartició d’estos programes des del curs 1994-1995, subratllant que “sempre adaptats a les necessitats i potencialitats de la Marina Alta, per a fer-la atractiva per als joves i poder contribuir al fet que sigueu ciutadanes i ciutadans de ple dret”.

La representant de Creama va celebrar que el 68% de l’alumnat d’este curs haja decidit continuar la seua formació sol·licitant accés a cicles de Grau Mitjà de Formació Professional, obtindre el graduat en l’ESO o continuar amb altres estudis no reglats. A més, un 32% de l’alumnat ha optat per la inserció laboral, aconseguint ofertes de treball a través de les pràctiques realitzades en alguna de les 28 empreses col·laboradores i altres ofertes trobades. Marián Andrés va confirmar que el pròxim curs Creama Dénia continuarà impartint estos cinc programes formatius, “consolidant les cinc especialitats”.

L’esdeveniment també va comptar amb un reconeixement a les empreses col·laboradores i als departaments municipals que van donar suport al desenvolupament dels cursos, incloent-hi Parcs i jardins, Educació, Obres i Servicis, Esports, Joventut, Servicis Socials, Igualtat, Biblioteca, Medi ambient, Majors i OMIC.

Maria José García, regidora de Creama, va fer una “menció especial” a l’equip docent, integrat per Cristina Moll, Carlos Costa, Matilde Cano, Ana González, Patricia Ballester, Francis Martínez, Carlos Dosantos, Juan José Bañó i Jordi Pons, agraint-los la seua dedicació i saviesa en guiar als joves cap a un futur brillant. García va ressaltar que gràcies al treball del professorat, “el 82% de l’alumnat matriculat ha acabat la formació i el 98% de l’alumnat que ha realitzat pràctiques en empresa les han finalitzades satisfactòriament”.

En la seua intervenció final, García va felicitar l’alumnat pel seu esforç i els va animar a continuar formant-se, subratllant que “a Dénia, apostem pels joves. Tenim formació de qualitat i amb projecció de futur. Un futur que és vostre, recordeu-lo; i les possibilitats, infinites”.

L’alcalde Vicent Grimalt també va felicitar els estudiants per la seua “aposta personal” per a formar-se i va assenyalar que “aprendre un ofici i optar per una formació molt ajustada a la realitat del nostre entorn més pròxim, com la que oferix Creama Dénia, és una molt bona alternativa”. Grimalt va agrair la col·laboració de les empreses i institucions que van facilitar les pràctiques de l’alumnat i va encoratjar als joves a continuar formant-se per a avançar en les seues carreres professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *