Esports

Àlex Pella arranca des de Getxo la Volta a Espanya de Vela

El "Maxicat Victoria" va partir des d'este port vizcaino per a recórrer les 1.500 milles nàutiques que separen els ports de Bilbao i Barcelona
El vaixell d'Àlex Pella en el pont de Getxo / Delphine Trentacosta

Hui dimecres, a les 8.48 del matí, des de l’emblemàtic Puente Colgante de Bizkaia en Getxo, Bilbao, l’embarcació Maxicat Victoria al comandament del navegant oceànic Àlex Pella ha salpat amb un objectiu desafiador: batre el rècord de ‘La volta a Espanya’. Esta competició no sols representa un desafiament nàutic, sinó també una fita en la història marítima espanyola, on es busca establir el rècord absolut de la volta a la península Ibèrica unint Bilbao i Barcelona.

El “Maxicat Victoria” i la seua tripulació s’enfronten a un recorregut de 1.500 milles nàutiques, navegant a través de la duresa del Cantàbric, l’emblemàtic pas de Finisterre, les costes de Portugal, el desafiador estret de Gibraltar i les aigües imprevisibles de la Mar Mediterrània. L’última vegada que es va establir un rècord en esta ruta va ser en 2006 pels germans López-Doriga, els qui van completar el circuit en 12 dies i 13 hores. Pella i el seu equip esperen no sols superar este temps, sinó també deixar una marca duradora en l’àmbit de la vela.

El “Maxicat Victoria” és més que un simple vaixell; és un símbol d’innovació i sostenibilitat. Construït a França, este multibuc oceànic de 33,5 metres d’eslora i 17,5 metres de manga, amb un pal de 42,6 metres d’altura, està dissenyat per a minimitzar l’impacte ambiental, utilitzant energies renovables i pràctiques sostenibles en la seua jornada.

El vaixell d’Àlex Pella | Delphine Trentacosta

Este repte no és només una prova d’habilitat i resistència, sinó també una plataforma per a promoure la descarbonització, l’economia circular i la regeneració econòmica, principis que Àlex Pella i el seu equip porten amb orgull. A més, este desafiament servix de preludi per a la seua pròxima gran aventura: la volta al món cap a l’oest.

La iniciativa compta amb el suport d’entitats com el Real Club Marítim de l’Abra-Real Sporting Club i el Real Club Náutico de Barcelona, i patrocinadors com Festina, que actua com a cronometrador oficial, Qualitas Energy i IDOM, reflectint un esforç col·laboratiu per a secundar i celebrar este històric desafiament nàutic.

Amb el tret d’eixida ja donat, el món mira amb expectació mentre “Maxicat Victoria” s’embarca en este històric viatge, no sols per a trencar un rècord, sinó per a inspirar un canvi cap a un futur més sostenible en els oceans del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *