Medi ambient

Benigembla inaugura un centre de compostatge comunitari per fomentar la sostenibilitat

La instal·lació pretén reduir les freqüències de recollida dels residus urbans i protegir l'entorn
Centre de compostatge comunitari / Aj. Benigembla

Benigembla estrena una nova infraestructura ecològica. Aquest matí s’ha inaugurat una instal·lació dedicada al compostatge comunitari, dissenyada per a disminuir la quantitat de residus orgànics que arriben als abocadors i plantes de tractament, promovent així la sostenibilitat i la protecció mediambiental.

El projecte ha sigut possible gràcies a una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant, provinent de l’àrea de Medi Ambient, Energia i Residus. Segons fonts municipals, el pressupost inicial de licitació era de 12.000 euros, mentre que el cost final d’execució ha sigut de 10.560 euros.

Segons s’explica en el cartell informatiu, els veïns del municipi podran participar en aquest procés natural de compostatge, utilitzant els residus orgànics generats a casa per a convertir-los en adob, retornant així al sòl els nutrients necessaris.

Aquest sistema permetrà reciclar fins al 45% del contingut d’una bossa d’escombraries. Esta iniciativa forma part del projecte que la Diputació d’Alacant impulsa des de 2018 per a la creació de centres de compostatge comunitari en diversos municipis de la província.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *