Festes

Benitatxell vibra amb les festes de Santa Maria Magdalena 2024

Ací pots consultar el programa al complet que se celebra del 18 al 31 de juliol
Festers 2024 / Vicent Fotògraf

El Poble Nou de Benitatxell ja està immers en l’ambient festiu. El municipi es prepara per a celebrar les seues festes en honor a la patrona Santa Maria Magdalena.

Les festes començaran el dijous 18 de juliol amb la decoració dels carrers i balcons, així com una exhibició de ball de les escoles del Club Multiesport i l’Escola de Música i Dansa. Per a la decoració dels carrers i balcons, si es necessita tallar el vial per al muntatge, es pot enviar un correu a carrers@elpoblenoudebenitatxell.com.

Abans de la Presentació dels Festers 2024 el diumenge 21 de juliol, hi haurà diverses activitats preliminars el cap de setmana. El divendres 19 serà el segon dia de decoració dels carrers i balcons, i també tindrà lloc la presentació del llibre ‘Els noms dels pobles valencians. Orígens i significats’, així com l’entrega de premis de la modalitat d’adults del V Concurs de Microrelats ‘Un poble que escriu i viu’.

Presentació dels Festers 2024

El dissabte 20 serà un dia d’estrenes en la programació, amb dos actes nous mai abans celebrats: la Vesprada d’ ‘Albaes’ als festers i festeres 2024 amb els cantadors Xavi de Bétera i Marisé de Monteolivete i el versador Voro de Paterna, acompanyats per la Colla La Llebetjà, i l’espectacle de rock simfònic ‘We will band you’ a càrrec de Fil Music Prod. i la Banda de Música del Poble Nou de Benitatxell.

Festers 2024 | Aj. El Poble Nou de Benitatxell

La presentació dels festers 2024 ‘La Cornetà’ i l’actuació de l’orquestra La Mónaco Party el diumenge 21 de juliol obriran una programació intensa que inclourà orquestres, partides de pilota valenciana, mascletades, paelles gegants, sopars populars, activitats infantils, actuacions de DJ i festejos taurins, entre altres.

El dilluns 22 de juliol, dia de la patrona Santa Maria Magdalena, serà el dia més solemne amb volteig de campanes, cercaviles, missa, bombardeig aeri i processó. La jornada culminarà amb una gran mascletà pirodigital vertical, que va ser un gran èxit l’any passat, i posteriorment actuarà l’orquestra La Pato.

El dimarts 23 de juliol hi haurà despertà, cercavila, missa i el tradicional concurs de fideuà i allioli amb premis de 100, 75 i 50 euros a les millors fideuaes, i 50, 30 i 20 euros al millor allioli. A la vesprada, atenent les propostes del Consell de la Infància i l’Adolescència, s’ha preparat una activitat per al públic jove consistent en una discomòbil juvenil i un taller de còctels 0,0 que seguirà amb la festa de l’espuma. Per la nit, actuarà l’orquestra Retropop.

El dimecres 24, dia de Sant Cristòfol, la festa continuarà amb despertada, cercavila, missa, la paella gegant per a tot el poble i la festa Holi per la vesprada. A la nit es celebrarà la desfilada de carrosses a les 23:00h, amb premis de 250, 150 i 100 euros per a les més originals. En finalitzar, hi haurà discomòbil Tumbalea Revolution.

Els xiquets i xiquetes seran protagonistes el dijous 25 pel matí amb el parc infantil, mentre els festers i festeres tenen cercavila i missa. A la vesprada hi haurà partida de pilota valenciana a l’avinguda de València, i els actes religiosos continuaran amb la solemne processó en honor a Sant Jaume. A la nit s’oferirà el musical ‘Operación Homenaje’ a OT amb la participació de Sandra Polop i es presentaran els festers i festeres de les festes de 2025. A les 2:00h hi haurà actuació de DJ.

Festejos Taurins

A partir del divendres 26 de juliol, i fins al dimecres 31 de juliol (a excepció del dissabte de Quintades), començaran els festejos taurins i els sopars populars amb repartiment a càrrec dels festers de aigua de València, coca maria i mistela, meló d’alger, cervesa i papes o coques per a tot el poble les diferents nits. Benavent, La Paloma, Els Coves i La Hermandad seran les ramaderies convidades.

Un dels dies més esperats arribarà el dissabte 27 de juliol amb el Dia de les Quintades. Al matí hi haurà despertada, bou mecànic, inflables i wipe-out i, a partir de les 13:00h, es concentraran les Quintades al carrer la Pau. A la vesprada actuarà l’orquestra La Fiesta a les 18:00h a la plaça de les Pesqueres i, en finalitzar, el DJ Rafa Puro. El Correfocs a càrrec de la Colla de Dimonis de Mislata posarà el fermall final a les festes el dimecres 31 a les 00:00h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *