Entrevistes Primer Café

Creu Roja Dénia, també a l’estiu, al costat dels més vulnerables

Entrevista, a Dénia FM, amb el director tècnic, Pablo Valero; i el referent de l'àrea de Salut, Alfredo Moreno
Alfredo Moreno (d) i Pablo Valero (e) / Miriam Pagán

El director tècnic de l’assemblea local de Creu Roja Dénia, Pablo Valero; i el referent de l’àrea de Salut i Voluntariat, Alfredo Moreno, han visitat el ‘primer café’, de Dénia FM, en el matí del divendres 26 de juliol.

Durant la temporada estiuenca, Creu Roja seguix al costat de les comunitats més vulnerables. És el cas dels preventius realitzats, juntament amb l’Ajuntament, durant l’onada de calor d’aquest estiu, col·laborant, principalment, amb les persones sense sostre, com ha assenyalat Moreno.

El referent de l’àrea de Salut ha repassat alguns consells i recomanacions davant les onades de calor i les altes temperatures; a més de subratllar que Creu Roja ha confeccionat un desplegable sobre pautes de primers auxilis en cas de: picades de meduses, d’insectes; mossegada d’animal, cos estrany a l’ull, objecte clavat, electrocució, lipotímia / insolació, o inconsciència.

Salvament Marítim

Per la seua banda, Valero ha aprofundit, una mica més, en el servei de Salvament Marítim que Creu Roja Dénia presta, des de fa 20 anys, les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana, amb voluntaris. Aquesta unitat es mobilitza davant qualsevol emergència al mar, des de la línia de boies de platges fins a 1,5 milles de profunditat, entre Moraira i Oliva; com rescats, cerca de persones perdudes, o persones accidentades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *