Política municipal

Intens debat al voltant de la violència de gènere a Dénia

En una moció, l'equip de govern demana l'expulsió de l'extrema dreta de les institucions
Façana de l'Ajuntament de Dénia / Redacció

Ple intens, l’ordinari del mes de juliol, a l’Ajuntament de Dénia, arran d’una moció presentada per l’equip de govern (PSPV i Compromís per Dénia), en defensa d’un major suport a la lluita contra la violència de gènere.

La moció, defensada pel regidor d’Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, començava subratllant els 16 assassinats de dones aquest estiu, sis d’ells en un únic dia.

En la moció s’instava a la convocatòria immediata de la Comissió de Seguiment del Primer Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, i reprendre els treballs per aprovar el Segon Pacte Valencià.

No obstant això, el punt que suscitava el rebuig frontal de l’oposició, en bloc, va ser el tercer, en què es demanava l’expulsió de l’extrema dreta de les institucions.

El portaveu de Gent de Dénia, Mario Vidal defensava el rebuig a la violència de gènere, assenyalava que “cada víctima és un fracàs de la societat”, i sol·licitava un enduriment de les penes. Però recriminava les formes de la moció, i la idea d’expulsar l’extrema dreta de les institucions, que qualificava “d’una barbaritat i antidemocràtic”.

El portaveu de Vox, Félix Redondo també defensava un enduriment de les penes, en considerar que els minuts de silenci en record a les víctimes, o les polseres que es col·loquen als maltractadors no donen resultat.

I defensava que el seu partit havia tret els seus diputats i regidors amb els vots dels ciutadans, i apuntava que el PSOE no entenia què és la democràcia.

Des del PP, l’edil Marian Moltó assegurava que també estan en contra de la violència de gènere i que cal acabar amb aquest tipus de violència.

Respecte al Pacte Valencià contra la violència de gènere, explicava que la seua vigència era de cinc anys, des de 2017 a 2022, i després el Govern del Botànic només va convocar un parell de reunions. D’altra banda, l’edil popular li recriminava a Scotto el seu sectarisme en demanar aquesta expulsió.

Al que Scotto responia que “ja no es distingix l’extrema dreta de la dreta ultra” i ironitzava que Gent de Dénia s’hauria de dir “Gent de Vox”. I els recriminava que no hagueren fet menció a cap dels “feminicidis” ocorreguts aquest estiu, motiu de la presentació de la moció.

GD, Vox i PP van votar en contra de la moció.

Aquest debat es produïa en la prèvia a una ‘Nit de Vigília’, convocada per diferents associacions de dones, per la Marina Alta, davant aquests últims assassinats de dones aquest estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *