Esports

Dénia BC iniciarà la lliga en Tercera FEB a l’octubre

Els dianenses tractaran de competir per a eludir el descens que serà dels dos pitjors equips del grup
Jugadors dianenses aplaudint al seu seguidors / Javier Zamora

El panorama del bàsquet espanyol està experimentant canvis significatius per a la temporada 2024/25, com ho demostra el recent anunci de la Federació Espanyola de Bàsquet sobre les noves estructures i denominacions de les seues lligues.

La Liga EBA, ara anomenada Tercera FEB, inclourà a 140 equips distribuïts en cinc conferències. Específicament, la Conferència E, compartida per la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia, es dividirà en dos subgrups. Dénia Bàsquet, que torna a competir en este nivell, estarà en el grup E-B al costat d’equips de renom de Múrcia i València.

Dénia Bàsquet tornarà a este nivell de competició enquadrat en el grup E-B que compartirà amb tres equips murcians: UCAM Murcia, Real Murcia i Ciutat de Molina de Segura i tres valencians: Ontinyent Bàsquet, CB Sueca i l’acabat de descendir de Plata, CB Alginet. A més, competirà front sis clubs alacantins, Adesavi,CB Il·licità, CB Jorge Juan Novelda, CB Benidorm, SCD Carolines i Lucentum.

La Federació continua fent gestions per a completar el grup després de la retirada a última hora d’un equip de Cartagena.

Si no aconseguix, completar-ho seran tretze els qui finalment ho componguen, reduint-se en conseqüència a dos el nombre de descensos previstos en este subgrup a la conclusió de la lliga regular.

Format de competició

El format de competició per als ascensos també ha sigut ajustat, amb els primers classificats de cada subgrup de la Conferència E avançant a una fase d’ascens, on competiran per un lloc en la Segona FEB. Això garantix que només els equips més forts i consistents tinguen l’oportunitat d’ascendir, augmentant la qualitat i la intensitat dels partits.

Els ajustos anunciats per la Federació reflectixen un compromís continu per a desenvolupar i enriquir el bàsquet a Espanya, assegurant que l’esport cresca tant en qualitat com en passió en totes les seues categories. Amb el calendari de la lliga regular que es donarà a conéixer el 24 de juliol i amb la temporada començant el 12 d’octubre, els equips ja estan en ple procés de preparació, ajustant estratègies i formant plantilles que puguen enfrontar els desafiaments d’una temporada prometedora i revitalitzada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *