Política municipal

Dénia participa en la “retallada” subvenció de la GVA per a contractar joves

La regidora d'Ocupació critica els canvis i la reducció de finançament en els programes de foment d'ocupació per a 2024
María José García, regidora de Promoció Econòmica / Redacció

María José García, regidora de Promoció Econòmica, ha comunicat que la Junta de Govern ja ha aprovat sol·licitar la participació de l’Ajuntament en la convocatòria de subvencions per al foment de la contractació pública en entitats locals valencianes de Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

La subvenció a la qual podrà optar serà la corresponent a la contractació de persones desocupades menors de trenta anys, el programa conegut com EMPUJU, publicat el passat 18 de juliol en el DOGV.

La convocatòria general per a tota la Comunitat Valenciana compta enguany amb un finançament global de 13.732.000 euros. La quantitat destinada a Dénia es resoldrà una vegada acabat el termini de sol·licitud per part dels ajuntaments.

El programa d’ajuda a la contractació pública d’enguany, regulat per la nova Ordre 13/2024 de 13 de juny, de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, ha sigut modificada en relació al d’anys anteriors, establint que la duració de la contractació serà ara de 10 mesos a jornada completa, havent-hi de finalitzar abans del 31 d’agost de 2025.

La regidora d’Ocupació ha criticat la retallada pressupostària, el retard de les subvencions i la modificació de les condicions. “Malgrat semblar bones notícies, des de la regidoria considerem que la convocatòria d’enguany s’ha demorat molt, perquè no sabíem res dels programes de foment d’ocupació que durant anys s’han beneficiat no sols joves, sinó persones de tots els col·lectius a través dels programes EMPUJU, EXPLUS, EMERGE i EMDISC”.

Durant 2023, l’Ajuntament de Dénia va comptar amb les següents subvencions d’ocupació: 188.977 euros per a contractar 10 joves desocupats (EMPUJU); 197.874,9 euros per a 10 persones desocupades d’almenys 30 anys (EXPLUS), 66.000 euros per a 5 persones d’emergències en l’àmbit forestal (EMERGE), i 111.614 euros per a contractar 5 persones desocupades amb discapacitat (EMDISC).

García assenyala que: “Ens trobem que amb la nova ordre de Mazón només se’ns ha assignat el programa EMPUJU per a joves, i ens exclou de l’EMERGE que es podien beneficiar també la Xara i Jesús Pobre”. I afegeix: “A més, enguany s’ha reduït també la duració dels contractes: de 12 mesos anteriorment a 10 mesos ara”.

“Està per veure quantes persones joves podem contractar a Dénia quan es resolga la convocatòria, però és evident que la reducció i les retallades són molt significatives, ja que dels 30.000.000 euros globals que va deixar concedits el Botànic en 2023, s’han retallat 16,7 milions”. I ha postil·lat que “de les 33 localitats de la comarca, ara sols 12 es beneficiaran del repartiment per a poder contractar a joves”.

L’edil ha recordat que, una vegada finalitzat el termini de sol·licitud per a les entitats locals, caldrà esperar que Labora concedisca les ajudes als Ajuntaments, i es passarà a la fase de contractació del personal treballador que haurà d’estar inscrit com a demandant d’ocupació en Labora i com a beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Una vegada oferit el programa, les persones interessades a participar hauran de demanar cita prèvia en l’Espai Labora perquè el personal orientador els assessore, així com informar-se sobre l’accés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *