Successos

Detingut un home per realitzar 27 estafes d’assegurances de vehicles a Dénia

Les víctimes circulaven sense tindre els papers en regla malgrat efectuar els pagaments corresponents
Detingut per les estafes de segurs a Dénia / PN

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat de Dénia a un home que estafava a les seues víctimes mitjançant la contractació d’assegurances de vehicles. S’han arribat a esclarir un total de 27 fets delictius, en els quals s’utilitzava l’engany per a cobrar les pòlisses mitjançant transferència o en metàl·lic.

Primeres diligències investigatives

La investigació va començar quan la Policia Nacional va detectar que diverses persones havien sigut víctimes d’una estafa a través de la contractació de l’assegurança del seu vehicle. Després de realitzar les primeres diligències investigatives, es va poder comprovar que en tots els fets els delinqüents utilitzaven el mateix modus operandi. Això va alçar la desconfiança dels agents, tenint clars indicis que l’autor podria ser un mediador d’assegurances del qual ja tenien sospites.

Les multes no sols ho eren de l’estafa que els havia realitzat l’investigat, sinó que algunes d’elles acudien a Comissaria a denunciar que se’ls havia sancionat per mancar de l’assegurança obligatòria en el vehicle. Totes elles pensaven que l’assegurança la tenien en vigor ja que l’autor els feia arribar una còpia del rebut pagat, que poc després anul·lava.

Modus operandi

La Policia Nacional va poder descobrir el camí que usava este delinqüent per a enganyar les seues víctimes. Utilitzant la confiança que li donava ser agent d’assegurances, realitzava totes les gestions necessàries per a donar d’alta les pòlisses. Quan ja havia gestionat tot amb les seues víctimes els cobrava mitjançant transferència bancària o en mà totes les assegurances.

Posteriorment enviava foto a les víctimes en les quals apareixia la vigència del segur, fent-los creure que el servici ja estava contractat. No obstant això, els perjudicats no arribaven mai a tindre l’assegurança en vigor ja que l’estafador no abonava el pagament en el compte de la companyia asseguradora. En altres ocasions es va poder saber que el que feia era donar de baixa el servici ell mateix durant el termini en què se’ls permet la rescissió del contracte sense cobrament.

Detenció i esclariment de diferents fets

La detenció es va realitzar en la pròpia localitat de Dénia. La Policia Nacional ha aconseguit esclarir un total de vint-i-set fets delictius per part d’este delinqüent i no es descarten l’esclariment de més fets.

El detingut, un home de 48 anys, tenia antecedents per fets similars. Va ser posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de la localitat de Dénia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *