Educació

Dubtes del govern de Dénia sobre l’anunci de Conselleria de desbloqueig del futur Raquel Payà

PSPV i Compromís critiquen la falta de comunicació de la portaveu popular, Pepa Font, al respecte
L'edil de Territori, Maria Josep Ripoll mostrant el pla del futur CEE Raquel Payà / Miriam Pagán

Davant l’anunci de Conselleria d’Educació d’invertir més de 8,2 milions d’euros en la construcció del nou CEE Raquel Payà, l’equip de govern de Dénia, PSPV-Compromís, s’ha mostrat caut i prudent en el seu optimisme, de cara a la futura construcció. I ha criticat la falta de comunicació de la portaveu del grup municipal del PP, Pepa Font, amb el govern local al respecte.

Dubtes

Des del govern local lamenten haver-se assabentat per la premsa de l’anunci realitzat per la Conselleria d’Educació, i no haver rebut encara notificació, ni autorització oficial alguna, per escrit a l’Ajuntament, sobre aquest modificat pressupostari de 2,2 milions d’euros.

La regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, assegura que fins que no es reba l’autorització, per registre d’entrada, o en la plataforma del Pla Edificant, el Consistori no pot licitar les obres d’aquest projecte.

Però a més, mostra la seua preocupació per un dels apartats del comunicat de Conselleria, en el qual s’indica que en aquells Ajuntaments en els quals no s’hagen iniciat les obres, la competència podria estudiar-se que tornara a Conselleria perquè siga l’administració encarregada de construir el centre.

Precisament, sobre aquest punt, l‘alcalde Vicent Grimalt ha mostrat la seua preocupació pel fet que poguera ser l’Administració Autonòmica la que execute el projecte, assenyalant els seus dubtes que estiguera finalitzat en acabar la legislatura.

Grimalt ha incidit que, hui, dimarts 16 de juliol, a les 10.30 hores, l’Ajuntament encara no havia rebut la notificació de la Conselleria. I ha indicat un marge d’una setmana per a rebre-la, en cas contrari, consideraran que ha sigut una “cortina de fum”.

Ripoll ha aprofitat per a fer un repàs cronològic dels fets, i ha explicat els detalls d’un projecte que ha qualificat d’“icònic”, que ha comptat amb les aportacions i millores de la comunitat docent del mateix Raquel Payà.

Crítiques al PP

D’altra banda, Grimalt ha aprofitat per a recriminar a la portaveu popular, Pepa Font, la seua falta de comunicació sobre aquest tema.

L’alcalde ha afirmat que la popular publicava ahir, en RRSS, la seua satisfacció per l’assoliment d’aquesta notícia en la qual feia setmanes que portava reunint-se amb la Conselleria, i no donara cap notícia esperançadora en la reunió mantinguda el divendres, amb el Consell Escolar del centre.

Al respecte, el vicealcalde, el nacionalista Rafa Carrió, ha recordat que en aquella reunió, del divendres, s’acordava anar tots units en aquesta matèria, i no polititzar-la. No obstant això, Carrió critica “l’oportunisme polític” del PP en aquest tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *