Esports

El catamarà Maxicat Victoria bat el rècord de “La volta a Espanya”

Àlex Pella, aconseguia batre el rècord de la Península Ibèrica en 4 dies, 17 hores, 14 minuts i 46 segons
Arribada Barcelona del vaixell d'Álex Pella / Delphine Trentacosata

A les 02.03:25 de la matinada, el vaixell, “Maxicat Victoria”, capitanejat pel navegant oceànic Àlex Pella, va travessar la línia d’arribada situada a l’hotel W Vela de Barcelona, marcant una fita en la història de la navegació en batre el rècord de la Península Ibèrica amb un temps impressionant de 4 dies, 17 hores, 14 minuts i 46 segons.

Este nou rècord supera per un ampli marge l’última plusmarca de “La volta a Espanya” establida pels germans López-Doriga en 2006 a bord del veler ‘Art i Naturalesa’, amb un temps de 12 dies i 13 hores. La ruta de 1.500 milles nàutiques presenta desafiaments significatius, incloent-hi la duresa del Cantàbric, el mític pas de Finisterre, la costa de Portugal, el complicat estret de Gibraltar i la sempre imprevisible Mar Mediterrani.

L’èxit d’este increïble temps es deu a la perfecta sincronització de tots els sistemes, així com al rendiment excepcional tant del vaixell com de la tripulació. “Este és un recorregut espectacular, però no saps molt bé com podràs gestionar molts passos,” va comentar Alex Pella. “La nostra energia és el vent, les ones, els corrents i el sol, amb un vaixell que té més de 25 anys i que, malgrat això, estem obtenint el millor rendiment possible.”

Tripulació del Maxicat Victoria | Delphine Trentacosata

L’equip de Pella en este desafiament va estar compost per Lalou Roucayrol, director tècnic, Alejandro Cantero, tècnic d’arboradura, Alberto Muñoz, tècnic de sistemes, David Pella, Pilar Casares i Manuel Maqueda. Tots ells van exercir un paper crucial en la consecució d’este nou rècord, demostrant un treball en equip impecable i una capacitat per a superar les adversitats que la mar imposa.

Este assoliment no sols posa en relleu l’habilitat i determinació d’Àlex Pella i el seu equip, sinó que també establix un nou estàndard en la navegació a vela. Pella espera que uns altres navegants se senten inspirats a intentar batre este rècord, promovent així la competitivitat i l’avanç en l’esport de la vela.

El Maxicat Victoria, malgrat tindre més de 25 anys, ha demostrat que amb el manteniment adequat i una tripulació dedicada, pot aconseguir un rendiment excel·lent. Este rècord és un testimoniatge de la dedicació i passió per la navegació que caracteritza a Àlex Pella i el seu equip, i marca un nou capítol en la història de les competicions nàutiques en la Península Ibèrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *