Cultura

El festival Música al Castell de Dénia consolida el seu èxit amb més de 3.000 assistents

Rodrigo Cuevas, Dolç Tab Jazz Project, Fetén Fetén i Amura van trionfar amb el seu estil
Rodrigo Cuevas amb el public de Música al Castell / Tino Calvo

El festival Música al Castell de Dénia ha demostrat, una edició més, que continua sent una cita de referència per als amants de la música tradicional i popular. Més de 3.000 persones han gaudit enguany de les propostes musicals seleccionades per la Regidoria de Cultura, omplint l’esplanada del Governador del Castell de Dénia les nits del 24 al 27 de juliol.

I anem de cua a cap, perquè va ser el concert de tancament del festival, amb Rodrigo Cuevas presentant el seu últim espectacle La Romería, el que va congregar un nombre més gran de públic: vora 1.100 ànimes corejant, ballant i disfrutant del xou de l’asturià. L’apoteosi final per a quatre dies de música d’arrel, amb formacions de molta qualitat i varietat d’estils.

Rodrigo Cuevas | Tino Calvo

El festival, fidel als seus principis, és altaveu dels músics de Dénia i de la Marina Alta. Enguany, ha sigut el Dolç Tab Jazz Project, la formació que lidera el dolçainer ondarenc Josep Alemany, qui va obrir la programació la nit del 24 de juliol, amb vora 1.000 espectadors entregats a les melodies que fusionen peces populars actualitzades amb un nou format de mescla amb el jazz.

Dolç Tab Jazz Project | Tino Calvo

El dia 25, el duo Fetén Fetén –Jorge Arribas i Diego Galaz- van presentar a Dénia el seu espectacle Tradicional, una lectura contemporània de la música tradicional i de la música popular de ball -fox-trot, vals, xotis, seguidilles o havanera-, amb el seu assortiment d’instruments, de vegades, inversemblants.

Fetén Fetén | Tino Calvo

I per a arrodonir una programació que ha aconseguit captivar el respectable, el flamenc ple de matisos d’Amura: el projecte que reuneix el cant i ball d’Isabel Chulve, el violoncel de Matthieu Saglio i la guitarra flamenca de José ‘El Piru’. Els tres artistes van desplegar sobre l’escenari del Castell una aventura musical que transita entre composicions pròpies i versions de cançons de tota la vida.

Amura | Tino Calvo

El regidor de Cultura de Dénia, Raúl García de la Reina, fa un balanç “molt positiu” d’esta 32a edició del festival “per les dades d’assistència, que ens desvelen que la gent connecta amb les nostres propostes; però també per l’energia que s’ha creat cada nit entre els artistes i el públic, convertint cada concert en una experiència única i molt disfrutada”. “Hem apostat –afegix- per quatre propostes totalment diferents, un ventall que podia abastar tot tipus de públic, com hem pogut comprovar cada dia del festival”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *