Música

El llegendari compositor John Williams serà homenatjat en VI festival de música de cinema Sonafilm

L'esdeveniment tindrà lloc del 2 al 24 d'agost en Ondara, Dénia, Calp, Auditori Teulada Moraira; i Beniarbeig
Sonafilm / Redacció

Sonafilm, el Festival de Música de Cine Marina Alta, ha presentat, recentment, en el Teatre Auditori de Beniarbeig la programació final de la seua sisena edició, que enguany homenatjarà al llegendari John Williams, el més guardonat compositor de Hollywood i autor de les inoblidables bandes sonores de “La Guerra de les Galàxies”, “Indiana Jones” o “Parc Juràssic”.

L’esdeveniment es desenvoluparà del 2 al 24 d’agost en les localitats d’Ondara, Dénia, Calp, «l’Auditori Teulada Moraira» i Beniarbeig, i acollirà fins a cinc concerts, cada un amb un estil musical únic relacionat amb l’audiovisual, a més de diverses activitats didàctiques.

“El cine modern no s’entendria sense la música de John Williams”, ha explicat Javier Gil, director de Sonafilm, en la presentació, i per això han decidit dedicar al músic estatunidenc un multitudinari concert el 24 d’agost a les 23:00 hores en la plaça de Bous d’Ondara, que comptarà amb més de 150 músics sobre l’escenari, la formació més gran en la història del festival.

Amb el títol “Homenatge a John Williams”, l’espectacle està organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Ondara i recorrerà les més destacades creacions de l’artista. La música serà interpretada per la Universal Symphony Orchestra, junt amb els cors de la Universitat Politècnica de València i el Cor Infantil CODA, sota la direcció del mestre José Martínez Colomina.

Sonafilm també rendirà tribut al reconegut compositor japonés Shigeru Umebayashi, mestre de la música del cine oriental i col·laborador habitual de cineastes de gran prestigi com Zhang Yimou (“La Casa de les Dagues Voladores”) o Wong Kar Wai (“Desitjant Amar”). Serà el 2 d’agost a l’Auditori Teulada Moraira (carrer d’Orba, 2, Teulada, Alacant), on la Universal Chamber Orchestra oferirà “una delícia estètica que transita entre els treballs d’Umebayashi per al cine romàntic i les històries d’arts marcials ambientades en la Xina medieval”, segons expliquen els responsables.

A més, al festival acudiran destacats compositors espanyols com Zacarías M. De La Riva (“Bajocero”, “Les Aventures de Tadeu Jones”), Manuel Gil-Inglada (“Barri Sèsam”, “Saber i Guanyar”, “Els Lunnis”), Darío Palomo (“Amar és per sempre”), Vicent Ortiz Gimero (“Els Farad”) i Paula Olaz (“Baix teràpia”). Tots ells seran els protagonistes de “Música de Cine: Made In Spain 2”, el 16 d’agost en l’Auditori de Calp a les 20:30h.

Es tracta de la segona part d’un dels espectacles més celebrats en la passada edició de Sonafilm, un concert simfònic de música de cine únic en el nostre país, ja que està dedicat íntegrament a les composicions creades per a l’audiovisual espanyol.

Una altra de les cites destacades serà l’espectacle “TV Series Songs, creat en exclusiva per a Sonafilm i que se celebrarà el 9 d’agost en el Teatre Auditori Centre Social (C/ Calderón, 4) de Dénia. En aquest muntatge, la banda pop-rock Moanin Project interpretarà cançons d’exitoses telesèries com “La Casa de Papel”, “Narcos”, “Friends” o “El Cotxe Fantàstic”.

El cine mut també tindrà un paper rellevant en la sisena edició de Sonafilm, amb un nou projecte on es projectarà una pel·lícula al mateix temps que s’interpreta la banda sonora en directe, tal com es feia en el passat. El títol escollit és “Nosferatu” de 1922, que es podrà veure el 10 d’agost a les 20:30 hores en el Teatre Auditori de Beniarbeig (av. De la Rectoría, 24).

L’organització del festival agraïx a les empreses i entitats que, a través de patrocinis i col·laboracions, han sigut una part clau per a posar en marxa aquesta nova edició junt amb els municipis participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *