Política

El Ministre Bustinduy anuncia, a Dénia, les mesures per posar límit als pisos turístics il·legals

El titular de Drets Socials, Consum i Agenda 2030 s'ha reunit amb l'alcalde Vicent Grimalt i membres de la corporació
Visita del ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, a Dénia / Tino Calvo

Perseguir la publicitat de vivendes turístiques sense llicència.

Aquesta és una de les iniciatives que pretén posar en marxa el Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, per fer front a aquesta problemàtica que, en paraules del mateix ministre, està agreujant la dificultat d’accés a l’habitatge als joves i a les famílies que es veuen expulsades dels seus barris.

Pablo Bustinduy ha visitat, aquest migdia, l’Ajuntament de Dénia, on s’ha reunit amb l‘alcalde, Vicent Grimalt i membres de la corporació municipal, per abordar aquesta “problemàtica”.

Bustinduy ha incidit que hi ha zones en les quals l’oferta d’aquest tipus de vivendes ja ha superat als pisos de lloguer, el que, apunta, requerix actuacions decidides.

Entre aquestes, perseguir la publicitat dels pisos turístics sense llicències. Una iniciativa a dur a terme juntament amb Ajuntaments i Governs Autonòmics, ha assenyalat.

Una altra mesura és la reforma de la Llei de Propietat Horitzontal, perquè siguen les comunitats de veïns, les que autoritzen la presència de pisos turístics en els seus immobles.

Però a més, Bustinduy ha reconegut el treball que estan desenvolupant Ajuntaments, com el de Dénia o el d’Altea per respondre a la demanda dels seus veïns.

Així mateix, ha aprofitat per a instar al govern de la GVA del popular Carlos Mazón que s’unisca a aquestes iniciatives, de perseguir la publicitat dels pisos turístics sense llicència, restablisca la taxa turística, incremente el parc de vivenda social, o aplique la Llei d’Habitatge, que permet comptar amb eines per abaixar el preu dels lloguers en zones tensades.

Reunió

Durant la reunió, en el despatx de l’alcalde, Grimalt, ha explicat al ministre que l’ajuntament ha encarregat a la Universitat d’Alacant un estudi per conéixer la situació del mercat de la vivenda turística en la ciutat i dissenyar propostes d’actuació.

El primer edil ha assenyalat que està clar que hi ha vivenda turística il·legal i des de Dénia volem sumar-nos a aquest esforç del Ministeri i la FVMP per poder detectar-la i lluitar contra aquest ‘mercat negre’ que tensa la situació de l’accés a l’habitatge en general.

Per la seua banda, el vicealcalde i regidor d’Habitatge, Rafa Carrió, ha insistit en l’altre factor problemàtic, la falta d’habitatge social i assequible. “L’ideal seria poder tindre un parc municipal d’habitatge social, tenint en compte a més que Dénia compta amb una important borsa de la SAREB“, ha assenyalat.

“Juntament amb les noves accions que preveu el Ministeri de Consum podem elaborar un full de ruta per treballar de manera integral la solució al problema de l’habitatge”, han afegit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *