Successos

Detingut el cap de la xarxa més gran de narcovelers del món dirigida des de Dénia

Les autoritats colombianes, amb el suport de la Policia Nacional espanyola, han detingut Pazooki Farhad, conegut com "El Professor"
Policia / Redacció

La Policia Nacional, en col·laboració amb les autoritats colombianes, ha detingut Pazooki Farhad, conegut com “El Professor“, considerat el cap de la major organització de narcovelers del món que es gestionava des de Dénia.

Aquest arrest s’emmarca dins de l’Operació Mentor, que ja suma més de 50 detencions.Farhad va ser capturat a l’aeroport internacional El Dorado de Bogotà, mentre que el seu home de confiança, el també noruec Bernsten Bjarte, va ser detingut a Barranquilla. Segons les autoritats, Farhad residia en un luxós xale a Dénia, des d’on gestionava els acords amb narcos colombians i mexicans sobre preus, producció, enviaments i distribució a Europa des de fa dues dècades.

Les investigacions de diverses agències internacionals de seguretat han revelat que els detinguts mantenien aliances criminals amb el Clan del Golfo, el principal grup criminal de Colòmbia, així com amb els càrtels mexicans de Sinaloa i Jalisco Nueva Generación. A més, la policia colombiana ha informat que Farhad porta més de 20 anys dedicat al narcotràfic i ha estat detingut en almenys 40 ocasions per diversos delictes.

L’Operació Mentor, desenvolupada per la Policia Nacional, ja ha resultat en la captura de 50 persones en set països diferents. El director de la Policia colombiana, general William Salamanca, ha destacat l’efectivitat de la col·laboració internacional en la lluita contra el crim transnacional.

La policia espanyola, per la seva part, ha identificat deu embarcacions utilitzades per l’organització criminal per al tràfic de drogues, amb bases operatives tant a Espanya com a Sud-amèrica. També s’ha descobert que les comunicacions de la xarxa de narcotraficants es feien mitjançant sistemes de seguretat xifrats, dificultant així el seguiment per part de les autoritats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *