Societat

Els Escacs Vivents de Xàbia reflexionarà sobre la salut mental

A través d'una adaptació del Mag d'Oz, a representar el dissabte 27 de juliol
Presentació de la XXVI edició dels Escacs Vivents de Xàbia / Miriam Pagán

La salut mental serà el tema a abordar en la XXVI edició dels Escacs Vivents de Xàbia, a través d’una adaptació del Mag d’Oz.

Sota el títol ‘Nido de PájarOz’ se celebrarà el dissabte 27 de juliol, a partir de les 22.30 hores, a l’avinguda Lepanto.

Aquesta nova edició ha estat presentada, en la vesprada del dilluns 22 de juliol, a la biblioteca de Duanes, amb la presència de la directora dels Escacs Vivents (declarat Festa d’Interés Turístic Nacional des del 2002), Raquel Violero; acompanyada pel president de la Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto, Vicent Gavilà; el director de l’orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia, Joan Bou; la responsable del TAPIS, Alicia Ripoll; l’alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona i la regidora de Cultura, Mavi Pérez.

Violero ha explicat que han volgut implicar-se en la salut mental en l’edició d’aquest 2024. Motiu pel qual, l’invitat d’honor serà el TAPIS, una proposta de la mateixa alcaldessa, segons ha afirmat la directora de l’esdeveniment.

En representació del Taller d’Adaptació Prelaboral d’Inserció Social, Ripoll ha agraït aquesta oportunitat, a causa de la “importància que es parle de la salut mental”, apuntant que es tracta de “malalties, patologies invisibles”, i “necessitem entendre-les per saber com afrontar-les”.

En total, participaran 34 persones. El grup En Dansa s’ha encarregat de la coreografia; i l’Orquestra del Centre Artístic Musical posarà la música. Bou ha declarat que interpretaran una “proposta nova”, adaptant i quadrant la música del musical del Mag d’Oz en l’escenografia xabiera.

El narrador serà Mariano Landete. I el cartell d’aquesta XXVI edició és obra d’Inés Serrat.

Gavilà ha volgut agrair a totes les persones que han fet possible, al llarg d’aquests anys, la representació dels Escacs Vivents; i especialment, a Rafael Andarias, la seua ànima mater.

Des de l’Ajuntament, Pérez ha mostrat el seu compromís amb aquest acte i potenciar-lo més enllà de les fronteres xabieres. Per la seua part, Cardona ha ressaltat el fet que es tracte la salut mental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *