Societat

Els veïns de l’edifici desallotjat per risc de col·lapse podran tornar a les seues cases en les pròximes 24 hores

Els informes tècnics apunten al fet que la desena planta és l'única afectada
Reunió amb els veïns de Marqués de Campo 40 / Aj. Dénia

Divendres passat, els veïns de Marqués de Campo 40 van haver de desallotjar les seues vivendes en ple carrer cèntric de Dénia. En la desena planta de l’edifici, es va trobar una biga de càrrega afectada per danys estructurals, suposant un risc de col·lapse per al complex.

Més de 50 persones que van haver de deixar les seues cases i dels quals, 15 van ser reallotjats en apartaments i hostals. Però hui, després de la reunió mantinguda amb el vicealcalde de Dénia, Rafa Carrió, el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto i la regidora d’Urbanisme, Maria Josep Ripoll, els veïns han conegut el dictamen: podran tornar a les seues llars.

Edifici precintat el passat divendres | Míriam Pagán

No obstant això, no ho podran fer immediatament. Segons argumentava Scotto, “la comunitat de propietaris haurà de contractar un arquitecte per a reforçar l’apuntalament d’eixe pis i quan se certifique l’actuació, l’Ajuntament donarà el vistiplau per a llevar el precinte de seguretat”. I afig: “La comunitat podria fer les actuacions en les pròximes 24 o 48 hores“.

Reunió de les autoritats amb els veïns de l’edifici | Kevin Carrió

Les inspeccions en edificis de més de 50 anys són obligatòries

D’altra banda, la regidora d’Urbanisme, Maria Josep Ripoll ha posat l’accent en l’obligatorietat de passar les degudes inspeccions en els edificis amb una antiguitat de 50 anys o més. “És una problemàtica molt puntual, només l’hem vista en eixa planta i que té una solució bastant ràpida”, assegura l’edil.

A més, segons ha confirmat Ripoll, este edifici en concret estava a l’espera de passar esta inspecció obligatòria. I afig: “Segurament, si s’haguera realitzat a temps, es podria haver detectat esta problemàtica”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *