Cultura

Georges Méliès aterra al carrer la Via amb una exposició dedicada al “gran il·lusionista del cinema”

L'exposició "Comença l’espectacle", inaugurada a Dénia, parla del cinema de 1900
Inauguració de l'exposició / Patricia Blázquez

Obri les portes al carrer de la Via de Dénia l’exposició titulada “Comença l’espectacle. Georges Méliès i el cinema de 1900“, una iniciativa de la Fundació la Caixa que arriba a aquesta ‘ciutat de cine’ gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Dénia i el seu Festival de les Humanitats.

La mostra, que explora la vida i obra del conegut com el “gran il·lusionista del cinema“, estarà disponible fins al 2 de setembre, amb un horari d’11 a 14 i de 17 a 23 h. L’entrada és gratuïta però es requereix reserva prèvia en línia (https://caixaforum.org/es/otrasubicaciones/comunidad-valenciana/p/georges-melies-y-el-cine-de-1900_a168094812) o en la mateixa instal·lació del carrer de la Via.

Delegada de la Fundació “la Caixa” a la Comunitat Valenciana, Lourdes Toribio | Patricia Blázquez

Aquesta exposició és fruit de la col·laboració entre ”la Caixa” i La Cinémathèque Française, i profunditza en la contribució de Georges Méliès al setè art. La mostra té un format itinerant, ocupant un espai de 200 metres quadrats, que transporta els visitants a l’ambient de principis del segle XX per explicar com es va produir el naixement del cinema com a fenomen popular.

Durant la presentació als mitjans de comunicació, la delegada de la Fundació “la Caixa” a la Comunitat Valenciana, Lourdes Toribio, ha subratllat la voluntat de l’entitat “d’acostar l’art i la cultura a la ciutadania, una de les nostres prioritats, com a dret fonamental de les persones”.

“Plató de grabació” de Méliès | Patricia Blázquez

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha expressat el seu agraïment a la Fundació “la Caixa” “per tornar a comptar amb la nostra ciutat per portar una de les vostres exposicions, després de l’èxit de la mostra dedicada a Leonardo da Vinci l’estiu passat al port”.

“Fa anys que Dénia es va quedar sense cinema, encara que tenim el segon cineclub més antic del país i som ‘ciutat de cine’, com sabeu”, ha recordat l’alcalde. “Per això és especialment important i sensible per a nosaltres poder conèixer de prop, a través d’exposicions com aquesta, les figures revolucionàries del setè art”.

Corporació municipal durant la presentació | Patricia Blázquez

També han estat presents a la presentació de la mostra el director de l’àrea de negoci de Caixabank, Carlos Colom, i el regidor de Cultura de Dénia, Raúl García de la Reina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *