Entrevistes Primer Café

Javier López Delgado: “L’esplanada del Raset, estèticament, és preciosa, però en seguretat viària és horrorosa”

Entrevista a Dénia FM amb el president i membre sènior de l’Associació d’Auditors de Seguretat Viària
Javier López Delgado, president i membre sènior de l’Associació d’Auditors de Seguretat Viària / Miriam Pagán

Durant l’estiu, la Marina Alta es convertix en un dels destins més populars per a turistes i visitants. Això provoca que les nostres carreteres experimenten una major afluència de trànsit, plantejant certs desafiaments en termes de seguretat viària.

I per parlar d’aquests, de la seguretat de les nostres carreteres, ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM una de les veus més autoritzades en la matèria, especialitzat en infraestructura, amb més de 28 anys d’experiència professional.

Es tracta de Javier López Delgado, president i membre sènior de l’Associació d’Auditors de Seguretat Viària (ASEVI) i especialista sènior de Seguretat Viària de les Nacions Unides (UNOPS).

López ha aprofundit en l’accident d’autobús ocorregut recentment a Pineda de Mar (Barcelona), on fa ja 15 anys va realitzar una auditoria de seguretat viària davant les deficiències detectades.

També s’ha pronunciat sobre el conegut com a “sistema segur” i la necessitat que les Administracions contracten enginyeria de seguretat viària per a revisar les infraestructures viàries.

Quant a les carreteres més pròximes, les de la comarca, ha centrat la seua mirada en algunes avingudes de Dénia.

És el cas de l’esplanada del Raset, de la qual ha assenyalat que “estèticament és preciosa; però de seguretat viària és horrorosa”. En aquest sentit, ha fet referència als passos de vianants sense semaforitzar, o la jardineria que impedix la visibilitat. Aspecte que es repetix en altres vies de la ciutat.

D’altra banda, també ha indicat la necessitat que els carrils bici tinguen una continuïtat i la visibilitat dels vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics.

Com a conclusió, López ha incidit en la importància de la realització d’auditories, inspeccions de seguretat viària, gestió de seguretat en la xarxa, tractament de punts negres, amb auditors independents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *