Societat

La Marina Alta se suma a la ‘Nit de Vigília’ contra la violència masclista

Associacions de dones de la comarca s’adherixen a la convocatòria, el 25 de juliol, amb el lema “fartes de violència masclista”
Cartell de la convocatòria a Dénia / Matria Associació de Dones

La Marina Alta se suma a la ‘Nit de Vigília’ contra la violència masclista; una convocatòria que es repetirà per altres punts de la Comunitat Valenciana, sota el lema “fartes de violència masclista”, el dijous 25 de juliol.

A Dénia, Matria Associació de Dones convoca a la ciutadania, en la plaça del Consell, entre les 22 i les 23 hores. Es convida als participants a portar espelmes.

A Benissa, organitza el Consell Municipal d’Igualtat, “unint-se a la convocatòria secundada per 134 associacions feministes”, assenyalen. Ací, es celebrarà en la plaça Rei Jaume I, també a partir de les 22 hores.

I a Calp, l’Associació feminista Mujeres por la Igualdad convoca en la plaça de la Constitució, a la mateixa hora.

Amb aquesta mobilització es pretén mostrar el fart que existix en la societat davant l’assassinat continuat de dones. I és que, en els últims 16 dies, 14 dones han perdut la vida, a mans de les seues parelles o exparelles sentimentals.

La intenció de la convocatòria és exigir als poders públics que actuen de forma contundent en l‘aplicació i desenvolupament de lleis que protegisquen la vida de les dones.

Una mobilització amb la qual es demana responsabilitats en les fallades del sistema que no eviten els assassinats de dones i menors, a mans dels seus agressors. També es reclamarà l’elaboració urgent del II Pacte Valencià contra la violència masclista, segons ha avançat Patricia Greene, des de l’associació feminista calpina.

Les associacions i entitats convocants fan una crida a tots els veïns a sumar-se a aquesta vigília i demostrar la seua repulsa contra els actes de violència contra les dones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *