Entrevistes Primer Café

Moros i Cristians de Dénia: “Esperem que la gent gaudisca dels boatos que hem preparat”

Entrevista, a Dénia FM, amb la presidenta de la Femmicc, el capità moro i l'ambaixador cristià

Un dia després de la presentació oficial del programa de festes de MMiCC de Dénia, declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana, han visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, la presidenta de la Femmicc, Sonia Pérez; el capità moro, Paco Vengut, de la filà Almoràvides; i l’ambaixador cristià, Toni Leonís, de la filà Marins Corsaris.

De la programació, Pérez ha repassat els canvis que s’han produït. La unificació dels actes de la batalla d’arcabuceria i el ‘Milagro de la Niebla’ el divendres 16 d’agost, al matí; i el disparament del castell de focs artificials, la nit del dijous 15 d’agost, decisió, aquesta segona, adoptada per l’Ajuntament denier.

Els representants de les capitanies han ressaltat l’esforç que realitzen durant tot l’any, i la quantitat de gent que s’implica, de cara a la consecució dels actes, principalment, els boatos de la desfilada de Gala.

Vengut ha assenyalat que aquesta és la 9a capitania per a Almoràvides, i confia que la ciutadania gaudisca del boato que estan organitzant. Mentrestant, Leonís ha indicat que per a Marins Corsaris és la 3a capitania, i ha subratllat l’esforç del capità, Juan Marco, i la resta de festers visitant altres ciutats per portar un “boato digne” a Dénia.

Precisament, el pregoner d’aquest 2024, Luis Villó, és membre d’aquesta filà. Pérez ha explicat el motiu de la seua elecció per a aquest càrrec.

Un altre punt abordat ha estat la preocupació manifestada pel capità cristià per la instal·lació d’una exposició al carrer La Vía, ocupant part de l’espai on solen congregar-se per col·locar els boatos i començar la desfilada de Gala.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *