Entrevistes Primer Café

Ondara estudia aplicar una bonificació en la taxa de les penyes de Sant Jaume per a 2025

Entrevista, en Dénia FM, amb l'alcalde, José Ramiro, i el regidor de Festes i Tradicions, Jordi Ruiz
L'alcalde d'Ondara, José Ramiro, i el regidor de Festes i Tradicions, Jordi Ruiz / Miriam Pagán

Ondara estudia aplicar una bonificació, per a 2025, en la taxa de les penyes de les Festes de Sant Jaume, per a compensar la pujada d’enguany.

Així ho ha anunciat l’alcalde, José Ramiro, en el ‘primer café’ de Dénia FM. Ramiro ha visitat aquesta redacció informativa, juntament amb el regidor de Festes i Tradicions, Jordi Ruiz, en les hores prèvies a l’inici de les Festes Populars de Sant Jaume 2024.

Taxa

En aquest context, i davant la polèmica suscitada amb les penyes respecte a la nova ordenança i la taxa que ha sorgit de l’aplicació d’aquesta, Ramiro ha reconegut que “des de l’ajuntament en cap cas s’havia contemplat que l’aplicació de l’ordenança de festes generara una taxa tan elevada, que ha suposat un rebuig de la majoria de penyes”.

Ramiro ha anunciat “la possibilitat d’aplicar una bonificació l’any que ve de la taxa per a compensar la pujada d’enguany i que em compromet a treballar-la per a poder-ho aplicar”. I el compromís que “tots els diners que sobren de la festa redunden en les mateixes penyes, corregint en positiu l’agravi que hagen pogut sentir”.

Programa

Pel que fa al programa de festes, Ruiz ha detallat algunes de les novetats d’aquesta edició, com el canvi d’ubicació de la Nit de Rock, o de les penyes, així com en l’horari de les entrades de bous, i la gran acollida que ha tingut el primer torneig de futbolí.

A més, enguany se celebra el XX aniversari de l’Associació Cultural Taurina ‘Joia Llevantina d’Ondara’, amb una programació taurina que commemora aquestes dos dècades.

Ambdós representants polítics han incidit que les de Sant Jaume són una “festa molt acollidora”, i en el seu impacte econòmic en el municipi.

Finalment, davant la sequera, Ramiro ha confirmat que, en el programa d’activitats infantils, no s’utilitzaran jocs d’aigua, i el parc aquàtic es muntarà en la piscina municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *