Recursos Hídrics

Parcent tanca fonts públiques i prohibix el reg dels jardins

L'Ajuntament restringix els usos hídrics per la sequera persistent
Vista de Parcent / Redacció

La sequera persistent ha obligat a l’Ajuntament de Parcent a implementar mesures restrictives en el consum d’aigua, prohibint el seu ús per al reg de jardins, neteja de cotxes o exteriors, i l’ompliment de piscines.

A través de les seues xarxes socials, el consistori ha informat la població que la situació de sequera que patim des de fa dos anys ha reduït la disponibilitat d’aigua per a l’abastiment de la localitat, una situació que Parcent compartix amb altres poblacions de la Vall de Pop com Xaló, Alcalalí i Llíber, que també s’abastien dels pous de Parcent.

Fonts municipals expliquen que actualment, la necessitat dels quatre municipis és superior a la capacitat d’extracció dels pous de la Comunitat de Regants dels quals s’abastien els residents d’estes quatre localitats. Açò ha obligat l’Ajuntament a prendre una sèrie de mesures, i amb la finalitat d’estalviar aigua i eliminar qualsevol ús d’este preat bé que no siga essencial s’ha decidit tancar les fonts municipals, així com els vestuaris de les zones esportives.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es llança un missatge de conscienciació i comprensió, perquè veïns i visitants reduïsquen els seus consums hídrics, amb l’objectiu de millorar la pressió de l’aigua en les zones de Campuset, Coll de Rates i Rompudetes, en el disseminat, que s’alimenten de depòsits propis i per als quals no hi ha prou capacitat per a omplir-los si no es reduïxen els consums.

Des de l’Ajuntament de Parcent se sol·licita la màxima col·laboració de la ciutadania i es demana als veïns i visitants que utilitzen l’aigua només per a beure, cuinar i higiene, quedant totalment prohibits els usos per a la neteja de vehicles, la neteja de superfícies, el reg de jardins i l’ompliment de piscines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *