Sanitat

Sanitat anuncia la licitació del centre de salut de Pedreguer

En la seua visita al DSD, el conseller Marciano Gómez ha estat acompanyat del nou gerent Juan Puig Larrosa
El conseller de Sanitat Marciano Gómez en la visita a l'Hospital de Dénia / Conselleria de Sanitat

El conseller de Sanitat Marciano Gómez ha anunciat la pròxima licitació de les obres del nou centre de salut de Pedreguer.

Ha sigut durant la visita que ha realitzat, en el matí del dijous 25 de juliol, al departament de Salut de Dénia per a presentar al nou gerent d’aquest departament de salut i mantindre una reunió amb els caps de servei del departament.

Posteriorment, ha presidit una reunió de coordinació amb els gerents de tots els departaments de salut i amb els gerents de les huit Agrupacions Sanitàries Interdepartamentals (ASI), a la qual han assistit la secretària autonòmica de Sanitat, Begoña Comendador, i el secretari autonòmic de Planificació, Informació i Transformació Digital, Bernardo Valdivieso.

Nou gerent

El conseller ha anunciat que la Conselleria ha designat a Juan Puig Larrosa, fins ara director mèdic de l’Hospital Marina Baixa, com a nou gerent del departament de salut de Dénia “per a fer-se càrrec de la gestió i la implementació de les actuacions i projectes previstos en aquest departament de salut després del canvi a gestió directa de la Conselleria de Sanitat”.

Juan Puig Larrosa és metge de família i ocupava fins ara el lloc de director mèdic del Departament de Salut Marina Baixa, compta amb una àmplia trajectòria professional com a metge d’urgències en diferents hospitals i és Màster en urgències hospitalàries.

Gómez ha destacat que, en el cas de Dénia, “el procés de canvi de gestió s’ha realitzat de manera tranquil·la i assossegada, a diferència del que va ocórrer en altres departaments com Alzira o Torrevieja”. “L’objectiu era que els ciutadans no notaren aquesta transició i ho hem aconseguit”, ha matisat.

Així mateix, el conseller de Sanitat ha destacat l‘inici d’una nova etapa en aquest departament de salut “en la qual els propòsits es centraran en millorar els nivells de qualitat assistencial per a oferir la millor atenció als ciutadans”.

Departament de difícil cobertura

La Conselleria de Sanitat ha implementat una sèrie d’actuacions amb la finalitat de millorar els recursos del departament de salut perquè la població reba la millor atenció sanitària.

En aquest sentit, la Conselleria ja va designar el departament de salut Dénia com a àrea de difícil cobertura, a causa del dèficit de professionals en determinades especialitats, i amb la finalitat d’implementar mesures incentivadores per a atraure i captar professionals.

Actualment, el dèficit de professionals és una problemàtica que afecta totes les comunitats autònomes. De fet, en la Comunitat Valenciana “hi ha 860 places de metges pressupostades sense cobrir”.

Per això, el nou model organitzatiu del sistema sanitari, gràcies a la creació de les noves Agrupacions Sanitàries Interdepartamentals suposarà un altre mecanisme més per a afrontar la falta de professionals. De fet, “afavorirà la continuïtat assistencial del pacient, la mobilitat dels professionals dins de l’ASI, així com incentivar al personal dins del punt de vista professional, laboral, científic i docent per a generar atracció i consolidar el talent en aquells departaments considerats de difícil cobertura”.

Respecte d’això, Gómez ha realitzat una crida al Govern Central, “ja que són els responsables de les places de Formació Sanitària Especialitzada”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha reiterat la responsabilitat, tant del Ministeri de Sanitat per a incrementar el nombre de places, així com del Ministeri d’Universitats, que té la competència d’agilitzar l’homologació de títols i augmentar així el nombre de professionals.

Inversions

Quant a les inversions que durà a terme la Conselleria de Sanitat en el departament de salut de Dénia, està prevista la posada en marxa d’una nova ressonància magnètica en l’hospital de Dénia que entrarà en funcionament en 2025. Així mateix, altres millores quant a equipament tecnològic són l’adquisició d’un TAC, densitòmetre i un mamògraf.

Respecte a les infraestructures sanitàries, es durà a terme la construcció del nou centre de salut de Pedreguer, amb una dotació pressupostària de més de 2,5 milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *