Política

Teulada dona llum verda al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per unanimitat

El plenari també ha aprovat el Pla de Sostenibilitat Turística
Ajuntament de Teulada / Redacció

El ple de Teulada ha aprovat unànimement el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) del municipi. El regidor Toni Reig ha subratllat la importància d’aquest pla, afirmant que ara es podrà optar a ajudes europees per a posar-lo en marxa.

La redacció del PMUS va començar fa uns anys amb l’objectiu de resoldre problemes de mobilitat i reduir les emissions de CO₂ per a afrontar els reptes del canvi climàtic. Es va realitzar un diagnòstic de les pautes de mobilitat a Teulada mitjançant l’anàlisi de dades estadístiques, cartogràfiques i treball de camp, plantejant propostes per a implementar formes de desplaçament més segures, saludables i sostenibles.

Aquest projecte té com a finalitat garantir un ambient on es puga caminar i pedalejar per itineraris accessibles, segurs i atractius, així com facilitar els desplaçaments llargs amb transport públic.

Pla de Sostenibilitat Turística

El Pla de Sostenibilitat Turística de Teulada Moraira busca promoure un desenvolupament turístic equilibrat i sostenible, incloent iniciatives per a preservar el medi ambient, millorar la qualitat de vida dels residents i fomentar un turisme responsable.

Aquest pla, ratificat en la Conferència Sectorial de Turisme el 9 de maig de 2023, compta amb un finançament de 2.001.722 € dels fons de recuperació Next Generation de la Unió Europea. S’estructura en diversos eixos, destacant:

  • Transició Verda i Sostenible: Creació de rutes urbanes sostenibles i gestió eficient de residus sòlids urbans.
  • Millora de l’Eficiència Energètica: Foment de l’ús de bicicletes mitjançant l’adequació de carrils específics.
  • Transició Digital: Desenvolupament de plataformes digitals per a gestionar l’oferta turística i millorar l’accessibilitat amb codis QR.
  • Competitivitat: Millora de l’accessibilitat física i implementació de l’Smart Office per a la gestió de dades turístiques.

El pla estarà disponible per a consulta pública en la web de l’Ajuntament de Teulada, permetent a la ciutadania conéixer les mesures previstes.

Altres Plans Aprovats

En el marc de l’Agenda 2030, el ple també ha aprovat altres plans, com el Projecte DTI (Destí Turístic Intel·ligent), per a millorar la gestió turística mitjançant tecnologies avançades, i l’elaboració del PMUS, per a fomentar el transport sostenible i reduir la petjada de carboni.

Amb aquestes iniciatives, Teulada Moraira es posiciona com un destí turístic innovador i sostenible, alineat amb els objectius de la Unió Europea. La regidora Susanne Katzgrau destaca que el pla és essencial per a assegurar un desenvolupament turístic beneficiós per a tots, protegint alhora l’entorn natural: “Estem compromesos amb un turisme sostenible que no només atraurà visitants, sinó que també millorarà la qualitat de vida dels nostres residents i conservarà el nostre patrimoni natural i cultural”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *