Esports

Vacant en el grup Sud de la Lliga À Punt Comunitat

La Nucia CF no ha inscrit al seu equip filial i tot apunta al fet que el seu lloc l'ocupe el Paterna CF
Pilota de la Lliga À Punt Comunitat / Javier Zamora

El panorama de la Lliga À Punt Comunitat per a la temporada 2024-25 ha experimentat un canvi significatiu amb l’aparició d’una vacant en el grup Sud. La Nucia CF ha decidit no inscriure al seu equip filial, La Nucia CF B, deixant un buit en la categoria que ara cerca ser ocupat.

La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV) ha actuat ràpidament per a resoldre la situació, oferint la plaça vacant al Paterna CF, l’equip amb millors mèrits esportius que no va aconseguir l’ascens en l’última campanya. Esta decisió s’alinea amb la normativa de la FFCV, que prioritza als equips de categoria inferior amb un acompliment destacat en la temporada anterior.

Paterna CF s’enfronta ara a una decisió crucial: acceptar la seua inclusió en el grup Sud de la lliga. En cas de declinar l’oferta, la plaça passaria a la UD Paterna, el següent equip en la llista de mèrits esportius. A més, s’especula la possibilitat de reorganitzar els grups, movent al Paterna CF al grup Nord i traslladant al SD Sueca al grup Sud, encara que esta opció encara no s’ha confirmat oficialment.

Esta situació contrasta amb la normativa de la Real Federació Espanyola de Futbol, que en circumstàncies similars opta per salvar a equips de descens directe, com podria haver sigut el cas del Rayo Ibense si el Gandia CF no resol la seua situació administrativa.

Mentres la comunitat futbolística espera la resposta del Paterna CF, l’ens federatiu recalca que no s’oferirà la plaça a la UD Aldaia, descendit per efecte d’arrossegament, subratllant una vegada més la importància dels mèrits esportius sobre la permanència administrativa en la lliga.

La decisió del Paterna CF i les possibles reconfiguracions en els grups prometen mantindre als aficionats i equips en suspens fins que es resolga esta inesperada situació en la Lliga À Punt Comunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *