Societat

Xàbia celebra el centenari de Vicent Andrés Estellés amb unes jornades d’homenatge

La programació inclou una exposició, una Nit d’Estellés amb recital i sopar de germanor, i un comentari poètic per retre homenatge al poeta
V. Andrés Estrellés / Redacció

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xàbia, dirigida per Mavi Pérez, ha anunciat una programació especial per a commemorar el centenari del naixement del poeta valencià Vicent Andrés Estellés durant el mes de setembre.

L’homenatge començarà el 5 de setembre amb l’obertura de l’exposició “Marinant Estellés“, organitzada per la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (Macma). Aquesta mostra reuneix imatges de la Marina Alta amb poemes d’Estellés musicalitzats per veus de personalitats de la comarca com Tomàs Llopis Guardiola, Núria Gómez Bolufer, Josep Vicent Cabrera Rovira, i molts altres. Les músiques són obra de Miquel Pérez Perelló, Joan Marc Pérez i Girau, Enric Murillo Arce, entre altres.

L’exposició també explora els textos que presenten l’escriptor valencià, la seva obra, i la seva relació amb la Marina, així com els treballs de divulgació fets des de la comarca per a ressaltar la figura d’un dels poetes valencians més universals.

La inauguració tindrà lloc a les 19.30 hores a la biblioteca del Centre Històric i posteriorment hi haurà un recital poètic a la sala de conferències del Museu Soler Blasco.

El 13 de setembre serà la “Nit d’Estellés”, a la plaça del Conservatori Professional de Música de Xàbia. En aquesta vetllada, els assistents podran llegir els poemes d’Estellés i gaudir d’un sopar de germanor. Per a poder participar, caldrà reservar lloc abans del 4 de setembre a través del correu electrònic biblioteca@ajxabia.org.

Finalment, el 19 de setembre, es durà a terme un comentari i recital poètic de “L’inventari clement de Gandia”, una obra publicada el 1971. L’acte comptarà amb la participació dels poetes Maria Josep Escrivà i Josep Lluís Roig, i se celebrarà a la sala de conferències del Museu a partir de les 19.30 hores.

“Aquesta programació –ha remarcat la regidora de Cultura, Mavi Pérez– ens permet posar en valor a Vicent Andrés Estellés, un dels grans poetes de la nostra llengua, en el centenari del seu naixement”. Pérez ha destacat alguns dels valors que transmet la poesia d’aquest escriptor valencià: “la identitat i l’orgull de sentir-se valencià; el seu compromís social i polític, la preservació de la memòria històrica o la humanitat i universalitat”, valors que “avui dia són plenament vàlids”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *