Societat

Benitatxell organitza «Ho recordava la més vella del poble» de la mà de Clásicas i Modernas

L'esdeveniment té com a objectiu recuperar la memòria oral de les dones del municipi
Primera sessió de "Ho recordava la més vella del poble" / Aj. Benitatxell

L’associació per a la igualtat de gènere en la cultura Clásicas y Modernas, amb la qual col·labora mitjançant conveni l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, va celebrar la primera sessió de la trobada. «Ho recordava la més vella del poble», que té com a objectiu recuperar la memòria oral de les dones del municipi.

La iniciativa creada per Clásicas y Modernas està duent-se a terme a nivell estatal en altres ciutats com Galícia, Osca o Madrid dins del marc de la promoció i recuperació de la lectura i les lletres espanyoles amb el suport del Ministeri de Cultura.

Primera sessió de “Ho recordava la més vella del poble”| Aj. Benitatxell

Es van realitzar dues sessions de “Ho recordava la més vella del poble” en el Poble Nou de Benitatxell. En la del dijous passat, van participar una vintena de dones majors de la localitat i van compartir testimonis i vivències que ajudaran a enriquir la memòria del poble des de l’òptica de les dones, que ha estat històricament invisibilitzada.

Primera sessió de “Ho recordava la més vella del poble”| Aj. Benitatxell

La sessió va estar liderada per Marina Gilabert, vocal de Clásicas y Modernas i poblera de naixement, amb l’ajuda de Pepita García, poblera també membre de l’associació. A més a més, van estar presents la regidora d’Igualtat, Isa Garrido, i el regidor de Cultura, Jorge Pascual. El propòsit que es vol aconseguir és que tot el material d’aquestes trobades es recopile i quede enregistrat per escrit, ja que, com deia Carme Miquel, “el que està escrit perdura en el temps”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *