Turisme

Un estiu d’èxit turístic a la Marina Alta i en la Comunitat Valenciana

La consellera Nuria Montes destaca que les últimes dades d'ocupació hotelera "són molt positives i confirmen els nostres pronòstics"
Nuria Montes, consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme / GVA

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha valorat els últims resultats de la conjuntura hotelera publicats per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i ha subratllat que, tal com es preveia, “els dades del mes de juliol han sigut tremendament positives”.

Segons l’enquesta d’ocupació hotelera publicada aquest divendres per l’INE, “les pernoctacions hoteleres han augmentat un 4 % durant aquest mes de juliol, superant les 3.642.176 estades”.

Montes ha destacat que el 46 % de les pernoctacions han sigut realitzades pel mercat internacional, mentre que el 54 % correspon a residents a Espanya.

Pel que fa al nombre de viatgers, en els hotels de la Comunitat Valenciana es van allotjar un total de 1.062.956 viatgers el passat mes de juliol, xifra que suposa un increment del 2,09 % respecte a juliol de 2023. D’aquests viatgers, 616.305 són residents a Espanya, mentre que 449.650 són turistes estrangers.

La titular de Turisme també ha explicat que, segons les dades oferides per l’INE, “encadenem tres mesos de creixement en les pernoctacions hoteleres” i ha remarcat que “es tracta del tercer millor resultat per a un mes de juliol en la sèrie històrica”.

D’altra banda, els resultats de l’enquesta mostren que l’ocupació mitjana en el conjunt del sector hoteler de la Comunitat Valenciana s’apropa al 73 % durant el mes de juliol. Montes també ha destacat que les tarifes mitjanes han crescut un 7,4 %, la qual cosa significa que “la Comunitat Valenciana va recuperant a poc a poc potència econòmica en aquest aspecte, i és molt important per l’efecte arrossegament que té respecte a altres sectors”.

Finalment, Montes ha incidit que des de Turisme Comunitat Valenciana “continuarem treballant per aquesta activitat econòmica que creiem que és, per la seua producció i aportació al PIB, absolutament essencial dins del nostre teixit productiu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *