Cultura

Dénia commemora l’aniversari de Vicent Andrés Estellés amb un homenatge a la Glorieta

Se celebrarà amb una placa commemorativa i activitats culturals pel centenari del seu naixement el 4 de setembre
Estellés / Redacció

El pròxim 4 de setembre, Dénia celebrarà l’aniversari del naixement de l’escriptor valencià Vicent Andrés Estellés amb el descobriment d’una placa en la Glorieta del País Valencià, prop del carrer que porta el seu nom. L’acte tindrà lloc a les 19.15 hores i comptarà amb l’actuació del grup Bèrnia, que musicalitza versos del poeta.

Aquesta activitat forma part del centenari d’Estellés, que s’estendrà durant setembre, octubre i novembre amb una sèrie d’esdeveniments culturals organitzats per l’ajuntament dins de la iniciativa ‘Estellés als pobles’, a la qual Dénia es va adherir en gener.

En setembre, la ciutat llançarà la campanya ‘Estellés al cor’, destinada a difondre la figura del poeta entre els joves a través de xarxes socials i centres educatius. També es produiran samarretes commemoratives per a mantindre viu el seu llegat.

El 21 de setembre, l’esdeveniment Urbajove tindrà una edició especial dedicada a Estellés, amb la creació d’un mural i un recital poètic. A més, del 23 de setembre al 6 d’octubre, la sala Joves Art acollirà l’exposició ‘Nostàlgia‘, que inclourà una secció dedicada a l’autor.

La programació continuarà en octubre i novembre amb concerts, recitals i una exposició de la MACMA sobre Estellés. Entre les activitats destacades, es troben el concert poètic-musical ‘Ací ens pariren, ací estem’ l’11 d’octubre, l’exposició ‘Marinant Estellés’ el 23 d’octubre, i el biblioconcert per a xiquets amb Dani Miquel el 9 de novembre.

El cicle d’activitats es tancarà el 22 de novembre amb el biblioconcert ‘Estellés a cau d’orella’, a càrrec de Pau Alabajos. Amb aquesta programació, l’Ajuntament de Dénia vol assegurar que la figura de Vicent Andrés Estellés continue sent un referent de la cultura valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *