Societat

Dénia convida als seus majors a les vesprades de ball al Centre Social

La Regidoria del Major organitza dos vesprades mensuals per disfrutar de la dansa amb entrada lliure per a tota la tercera edat de Dénia
Cartell de ball / AJ. Dénia

La Regidoria del Major de Dénia ha preparat un inici de temporada amb novetats. A banda de l’oferta de tallers, xarrades i activitats de les Aules de la Tercera Edat, la responsable de l’àrea, Marta Gascó ha destacat que “volem continuar ampliant les alternatives d’oci per als nostres majors”.

D’una banda, la primera proposta és El Ball dels Diumenges, dos vesprades al mes al Centre Social, amb entrada gratuïta per a tota la gent gran. La regidora ha explicat que “en juny i juliol vam celebrar les primeres, amb una molt bona participació en les dos vesprades de ball que vam fer al Centre Social. Els majors ens van demanar continuïtat, així que ja tenim una programació preparada de setembre a maig”. El ball estarà amenitzat musicalment per DJ Retoret, seguint les preferències que ha manifestat la tercera edat, i, a més a més, el bar del Centre Social s’obrirà durant el ball.

L’horari del ball serà de 19 a 21 h, tot i que podrà patir modificacions amb el canvi a l’horari d’hivern. En l’any 2025 continuarà l’activitat amb dos dates mensuals, fins al maig.

Les dates per a aquest últim quadrimestre de 2024 ja estan confirmades.

  • 15 i 22 de setembre,
  • 6 i 20 d’octubre,
  • 10 i 24 de novembre
  • 1 i 15 de desembre

JUNTS, contra la soledat no desitjada

D’una altra banda, el 20 de setembre es representarà al Centre Social l’obra de teatre SOLEDAD. El tiempo de María, de la companyia LaPili dins del programa en què hi col·laboren l’Ajuntament de Dénia i la Creu Roja.

La funció començarà a les 19 h i l’entrada és lliure.

A través de les vivències, records i emocions de María Soledad (basades en testimonis reals), el públic s’hi apropa a les emocions d’una persona en situació de soledat no desitjada. També, aquest espectacle dona les claus per saber  com combatre l’aïllament de molta gent gran amb el voluntariat.

Per poder formar part de JUNTS, les persones interessades poden acudir a l’Oficina del Major (2a planta del Centre Social). Allí se’ls donarà la informació necessària i se’ls derivarà a Creu Roja per a fer-ne la valoració i un pla personalitzat d’intervenció. Aquest pla pot incloure serveis com l’acompanyament als majors per a fer gestions i tràmits, activitats diverses per a disminuir el sentiment de soledat, tallers de prevenció del deteriorament cognitiu, activitats lúdiques en períodes festius i préstec de productes de suport (llits articulats, cadires de rodes), entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *