Turisme

Dénia suspén cautelarment la concessió de certificats per a habitatges turístics

Afecta al nucli urbà durant un període inicial d’un any
Maria Josep Ripoll, regidora d'Urbanisme / Aj. Dénia

L’Ajuntament de Dénia ha decidit suspendre provisionalment l’emissió de certificats de compatibilitat per a habitatges turístics en el nucli urbà durant un període inicial d’un any. Aquesta mesura serà votada en el pròxim ple municipal d’agost i no afectarà les zones de les Marines, les Rotes i el Montgó. A més, s’ha proposat també detindre els canvis d’ús de locals comercials a habitatges turístics dins del mateix perímetre urbà.

La regidora de Territori, M. Josep Ripoll, ha explicat que aquesta decisió està motivada per la necessitat d’analitzar amb deteniment l’informe elaborat per la Universitat d’Alacant sobre la situació del sector a Dénia. “Necessitem tindre marge de maniobra per a regular aquest sector amb les conclusions del treball de la universitat”, va assenyalar Ripoll. Així mateix, va advertir sobre els riscos que planteja el nou decret de la Generalitat Valenciana, que podria “posar en perill el comerç local” en facilitar la conversió de locals comercials en habitatges turístics.

La regidora Maria Josep Ripoll ha explicat les raons d’esta suspensió | Aj. Dénia

5.000 habitatges turístics a Dénia

Segons dades de l’estudi, Dénia compta amb uns 5.000 habitatges turístics, concentrats principalment en les zones perifèriques, encara que en alguns barris del nucli urbà “les densitats comencen a ser preocupants”, fet que ha generat conflictes de convivència.

Ripoll va concloure ressaltant la importància de “parar i pensar sobre el nostre model turístic de futur”, mentre s’avança en el desenvolupament del Pla General pormenoritzat per al nucli urbà. Al setembre es presentarà l’estudi complet a la ciutadania i s’iniciarà la discussió sobre les possibles mesures reguladores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *