Successos

Detingudes dues dones, a Pedreguer, per presumpte tràfic de drogues i medicaments

Portaven diversos blísters de pastilles d'un medicament per a la disfunció erèctil i un gran nombre de dosis de cocaïna
Efectes intervinguts / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut dues dones, a Pedreguer, a les quals se’ls atribuïx un presumpte delicte de tràfic de drogues i un altre de tràfic de medicaments, després de ser sorpreses en un dispositiu d’identificació de vehicles i persones, quan transportaven a l’interior del vehicle en què viatjaven 48 dosis de cocaïna, disposada per a la venda, i 24 pastilles de sildenafilo (un medicament indicat per a la disfunció erèctil), sense poder acreditar la procedència legal ni la tinença d’aquest últim.

Al migdia del passat 20 d’agost, els agents del Post de la Guàrdia Civil de Pedreguer, mentre realitzaven un servei de prevenció de la delinqüència en una partida rural de la demarcació, van procedir a aturar dues dones que viatjaven en un turisme.

Davant l’actitud de les ocupants del vehicle, els agents van sospitar que podien ocultar alguna cosa, així que, després d’identificar-les, van decidir registrar l’interior del vehicle, trobant oculta sota un seient, una caixa en la qual portaven 48 dosis de cocaïna, llestes per a la distribució, i 24 pastilles de sildenafilo, un medicament indicat per a la disfunció erèctil en l’home, subjecte a prescripció mèdica i per a la dispensació del qual en la farmàcia, és necessària recepta. A més, els agents van intervindre 5.929 euros en efectiu i diversos telèfons mòbils.

Les dues identificades no van poder acreditar als agents la tinença legal dels medicaments. El sildenafilo, com la majoria dels medicaments, té diversos efectes secundaris i, a més, està contraindicat amb una sèrie de malalties que, en cas de patir-les, requerixen una valoració facultativa a l’hora de prescriure’l, ja que la salut pot veure’s seriosament compromesa.

La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de totes dues, de 35 i 40 anys, a les quals se’ls imputa un presumpte delicte de tràfic de drogues i un altre delicte de tràfic de medicaments.

Després de ser posades a disposició del Jutjat d’Instrucció de Dénia, han quedat en llibertat amb càrrecs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *