Esports

El CF Gandia competirà en Lliga Comunitat

Ocupa la plaça del Rayo Ibense sent rival de la UD Calpe i del CD Dénia
Jugadors del CF Gandia durant un partit / CF Gandía

Este divendres, el Jutge Únic de Competicions No Professionals de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit que la vacant deixada pel CF Gandia en la Tercera Federació 2024-25 serà oferida a la UD Rayo Ibense. El club ha formalitzat la seua inscripció en la categoria, després que el CF Gandia renunciara a la seua participació per incompliment dels requisits necessaris per a competir.

Este jutge ha diferenciat entre l’expulsió del Racing Mar Menor de la categoria nacional i la renúncia del CF Gandia a participar en la Tercera Federació. Mentre que el Racing Mar Menor va ser expulsat, el CF Gandia no competirà a causa de la seua falta d’inscripció i l’incompliment dels requisits de participació.

El jutge ha determinat que les Federacions territorials han de cobrir la vacant generada seguint la normativa de vacant per renúncia de plaça. La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV) ha seguit l’indicat per la RFEF, oferint la plaça a la UD Raig Iberut, que va descendir el passat 30 de juny a causa d’este efecte arrossegament de categoria superior. L’equip va acabar en la 15a plaça en la Tercera Federació.

Mèrits esportius i regulacions

La resolució de la RFEF establix que correspon a la UD Rayo Ibense cobrir la vacant generada en el grup VI de la Tercera Federació RFEF, basant-se en els mèrits esportius. Esta decisió s’alinea amb el Reglament General de la RFEF, que determina que les vacants per renúncia han d’oferir-se al millor equip per mèrits esportius, començant pels descendits de la mateixa lliga.

L’RFEF diferència en la seua normativa com es cobrixen les vacants per motius econòmics i quan es cobrixen per renúncia, aplicant en este cas l’article 119 sobre la cobertura de vacants per renúncia.

Situació del CF Gandia i el CD Acero

A més, l’RFEF ha acceptat oferir una plaça al CF Gandia en la Lliga Comunitat 2024-25, validant que el club del Guillermo Olagüe puga competir en esta categoria, malgrat el deute no resolt amb l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE). La mateixa consideració s’ha fet per al CD Acero, que es troba en una situació similar.

La resolució insta el Comité de Competició de la Lliga A Punt Comunitat FFCV a oferir una plaça al CF Gandia, complint amb el que s’establix en la resolució emesa pel Jutge Únic de Competicions No Professionals el passat 8 d’agost.

Amb esta decisió, la UD Rayo Ibense té l’oportunitat de competir novament en la Tercera Federació, recuperant una plaça que li permetrà buscar l’ascens i millorar el seu rendiment esportiu. Per part seua, el CF Gandia podrà participar en la Lliga Comunitat, obrint un nou capítol en la seua trajectòria futbolística mentre resol els seus assumptes financers.

Este reajustament de places reflectix el compromís de la RFEF i les federacions territorials per mantindre la integritat i l’esperit competitiu de les lligues, oferint oportunitats basades en el mèrit esportiu i la normativa vigent. La temporada 2024-25 es perfila com un emocionant repte per als equips involucrats, amb noves possibilitats per a demostrar la seua vàlua en el camp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *