Política

El PSPV d’Ondara rebutja, frontalment, la celebració de la correguda de bous imposada per la Generalitat

Ni l'alcalde, ni cap regidor socialista, ostentarà la presidència de la mateixa
Plaça de bous d'Ondara / Redacció

L’agrupació del PSPV-PSOE d’Ondara ha remés un comunicat de premsa mostrant el seu rebuig, frontal, a la celebració d’una correguda de bous “per imperatiu legal” en el municipi, al setembre.

A més, asseguren que ni l’alcalde, José Ramiro, ni cap regidor socialista, ostentarà la presidència de la correguda, sinó que la delegarà en l’autoritat corresponent, com a rebuig a la seua celebració.

Reproduïm íntegrament el comunicat de premsa:

Els/les Socialistes d’Ondara rebutgem frontalment la celebració d’una correguda de bous al poble d’Ondara.

Ni l’alcalde, ni cap regidor/a socialista, ostentarà la presidència de la correguda com marca la llei, sinó que la delegarà en l’autoritat corresponent, com a rebuig a la seua celebració per imperatiu legal.

La plaça de bous d’Ondara s’ha convertit en les darreres legislatures, quan els/les socialistes hem governat el poble, en un espai de Cultura, de Felicitat i de Vida.

No debades la van batejar com “La Joia de la Cultura” per la reconversió de l’espai com a auditori a l’aire lliure farcit d’una gran quantitat d’actes culturals, socials i festius (presentacions de llibres, concerts, teatres, recitals de poesia, exposicions, actes socials i religiosos, etc.), i així ha sigut i és reconeguda dins i fora de la nostra Comarca.

Durant els darrers anys, diferents empreses i persones particulars s’han interessat en fer corregudes de bous en la nostra plaça, fins i tot demanant col·laboració econòmica del mateix Ajuntament, a la qual cosa, els/les nostres companys/es de l’equip de govern sempre havien aconseguit dissuadir, argumentant-los que Ondara és un poble que feia més de 20 anys que no se’n feien, que la voluntat popular era la de no matar bous i que, a més, econòmicament era una pèrdua de diners per als organitzadors de la correguda, cosa que realment els dissuadia, la butxaca.

No s’han matat bous a Ondara fins que el govern valencià de PP-Vox, (directament la Generalitat Valenciana, mitjançant la Conselleria de Cultura),  han avalat econòmicament, amb diners públics, diners de totes i de tots nosaltres, un circuit de “novillades, els peticionaris de la nostra plaça de bous per a realitzar la correguda, sent sabedors que la voluntat majoritària del poble, manifestada per carta de l’Alcaldia a la mateixa Conselleria, era la de no fer la correguda. Els ha donat igual.

Els Socialistes d’Ondara, com a partit progressista que som, estem en contra de la realització de qualsevol maltractament animal, i per tant, en contra de la correguda de bous que es pretén realitzar en el nostre poble, entenent esta com una aberració pròpia de segles passats i anacrònica al S.XXI.

Però no podem oblidar que, com a partit de govern que som, els nostres regidors i regidores s’han vist obligats, per imperatiu legal, a la cessió de la instal·lació baix l’amenaça de prevaricar en cas de no aprovar la cessió de la plaça, segons l’informe jurídic que van encomanar per a intentar aturar esta aberració.

En definitiva, els Socialistes d’Ondara mostrem la nostra repulsa i mal estar davant d’este acte de tortura i mort animal que han volgut forçar a Ondara, i manifestem la decisió que cap dels nostres representants, ni l’alcalde, ni cap regidor/a, presidirà la correguda, com marca la llei d’espectacles taurins, delegant en l’autoritat corresponent.

La nostra “Joia Levantina” és un espai de CULTURA i VIDA.

Socialistes d’Ondara”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *