Societat

Alfonso Pinel: “Just per Setmana Santa estem saturats i els serveis públics desbordats”

Empresaris de Xàbia critiquen l'elecció de les dates per al festival Mar de Xàbia 2025
Concerts del Arenal Blues / Tino Calvo

L’Associació d’Empresaris de l’Arenal, recolzada per la Federació d’Organitzacions de Xàbia, ha manifestat el seu profund malestar amb les dates seleccionades per a la segona edició del Festival Mar de Xàbia 2025. L’esdeveniment, programat per a Setmana Santa, ha sigut motiu de preocupació per al col·lectiu empresarial, que advertix sobre els efectes negatius que tindria sobre l’economia local i la convivència en la localitat.

Segons l’associació, la celebració del festival durant un període ja saturat turísticament no aporta beneficis als comerços i establiments locals. A més, assenyalen que el tipus de turisme que atrau l’esdeveniment no afavorix al desenvolupament econòmic del municipi. “L’impacte d’un esdeveniment d’aquestes característiques en Setmana Santa només ocasiona efectes indesitjats per al model turístic que volem promoure”, van afirmar des de l’associació.

El col·lectiu ha ressaltat que el festival atrau un perfil de turista que consumix poc en els negocis locals, preferint activitats com el “botellón” a la platja, cosa que genera molèsties tant per als residents com per a altres visitants. Esta situació, afirmen, deteriora la imatge de la destinació i allunya un turisme més responsable i respectuós.

Per este motiu, en Dénia FM, hem entrevistat a Alfonso Pinel, president de l’Associació d’Empresaris de l’Arenal. L’empresari expressa la seua preocupació per la saturació de serveis i infraestructures que ja experimenta Xàbia durant la Setmana Santa; “afegir un esdeveniment massiu només agreuja la situació”. “No volem un model de turisme que tense la convivència ni que deteriore els nostres espais”, subratlla Pinel.

Com a alternativa, proposen que aquest tipus de festivals se celebren en èpoques de menor afluència turística, seguint l’exemple d’esdeveniments com Montgó Rock i Arenal Blues, que es programen en dates que permeten una millor absorció de la demanda i atrauen un públic més respectuós i que realitza una major despesa en l’economia local.

Pots escoltar l’entrevista completa ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *