Medi ambient

Reunió clau a Xàbia per a millorar el sanejament d’aigües

L'alcaldessa, Rosa Cardona, i el gerent de l'EPSAR, José Aparicio, aborden la millora de les instal·lacions de l'EBAR de l'Arenal
L'alcaldessa, Rosa Cardona, i el gerent de l'EPSAR, José Aparicio / Aj. Xàbia

L’alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, ha mantingut una reunió de treball amb el gerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), José Aparicio. Durant la trobada, s’ha realitzat una anàlisi exhaustiva de les instal·lacions de l’EBAR de l’Arenal i el seguiment de l’expedient del terciari de l’EPSAR.

En la reunió, s’han comentat les millores per a les instal·lacions de l’EBAR de l’Arenal (Estació de Bombeig d’Aigües Residuals) del sistema de sanejament i depuració de Xàbia que s’executaran en els pròxims mesos.

Les mesures

Es proposa reemplaçar les tres bombes submergibles actuals, que impulsen l’emissari submarí de l’Arenal, per noves bombes amb impulsor antiembossament tipus N. A més, s’implantaria un programa antiembossos que permeta anticipar-se i detectar sobreconsums per embossaments parcials, amb capacitat per a detindre la línia o revertir el sentit de gir per a facilitar el desembossament.

A més es pretén la substitució de la porta metàl·lica d’accés a la sala on es troba el tamís cargol transportador-compactador de residus, a causa de la seua falta d’estanquitat, i el reemplaçament de les tapes metàl·liques dels pous de bombes, que presenten corrosió, per tapes equivalents de PRFV per a garantir l’estanquitat.

Tambié, durant la reunió s’ha parlat de dotar l’EBAR de l’Arenal d’un equip propi per a supervisar el funcionament amb registres en temps real, implementar un tancament antivandalisme per a protegir les instal·lacions.

D’altra banda, el gerent de l’EPSAR ha confirmat a l’alcaldessa que els plecs del projecte d’ampliació de l’EDAR de Xàbia estan finalitzats i es preveu que siguen publicats al mes de setembre, fet que conduirà a la construcció per a convertir l’estació depuradora de Xàbia en un sistema terciari amb la reutilització total de les aigües.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *