Successos

Desmantelada una plantación de marihuana en Calp

Durant l’operació, s’han intervingut més de 200 plantes de marihuana i 10 quilos de cabdells, així com elements utilitzats per al cultiu
detenidos plantacion CALP / Guardia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de marihuana indoor situada en un xalet d’una urbanització de Calp. Durant l’operació, s’han intervingut més de 200 plantes de marihuana i 10 quilos de cabdells, així com nombrosos elements utilitzats per al seu cultiu. Dos homes, de 27 i 30 anys, han estat detinguts i el Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia ha decretat el seu ingrés a la presó.

Les investigacions van començar al mes d’abril, quan la Guàrdia Civil va rebre informació sobre la possible instal·lació d’una plantació indoor en una vivenda de Calp. Per a aclarir els fets, els agents de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Calp van iniciar una operació.

En la primera fase, els agents van localitzar la casa, un xalet de diverses plantes situat en una discreta urbanització, pel qual pagaven 2.000 euros de lloguer. També van realitzar una sèrie de vigilàncies i gestions per a verificar la informació inicial. Malgrat les mesures de seguretat preses pels implicats per evitar ser detectats, els investigadors van confirmar que en aquella casa es cultivava marihuana.

En una fase posterior, els membres de l’àrea d’investigació van dur a terme gestions per identificar els residents, constatant que es tractava de dues persones. Els agents van identificar dos homes, de 27 i 30 anys, que tenien funcions ben definides, com el manteniment de la plantació i la instal·lació i manteniment del sistema elèctric i de reg.

Finalment, es va dur a terme la fase d’explotació de l’operació, registrant la vivenda amb el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) de la Comandància d’Alacant. Durant el registre, es va detindre els dos homes i, dins la vivenda, els agents van intervenir 204 plantes de marihuana en un avançat estat de floració, 10 quilos de cabdells de marihuana, així com l’equipament de l’hivernacle situat al soterrani, que incloïa focus, làmpades, aparells d’aire condicionat, transformadors i filtres de carboni, entre altres.

Els detinguts han estat posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Dénia, que ha decretat el seu ingrés a la presó. Se’ls imputen delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *