Entrevistes Primer Café

Joan Sarrió: “La reversió ha estat incompleta, falta una línia de treball clara”

Entrevista, en Dénia FM, a Joan Sarrió, membre del comité d'empresa del sindicat SATSE, sobre la situació de l'Hospital de Dénia
Joan Sarrió, membre del comité d'empresa del sindicat SATSE / Redacció

Aquest divendres 23 d’agost, a les 8:45 em rebut al “Primer Café” de Dénia FM a Joan Sarrió, membre del comité d’empresa del sindicat d’infermeria SATSE, per parlar sobre la situació actual a l’Hospital de Dénia.

El tema de l’estiu sovint s’associa a les vacances, però també hi ha una altra cara de la moneda: moltes persones treballen fins i tot més durant aquest període. Entre elles, trobem els professionals sanitaris, que tenen un paper essencial en el benestar de la nostra societat, especialment en zones turístiques com la Marina Alta. Tot i això, com ens explica Joan Sarrió, el sistema no sempre retorna als sanitaris tot el que fan per la societat.

L’Hospital de Dénia ha estat sovint en el punt de mira, especialment des de la reversió de la seua gestió i la falta de personal. Joan Sarrió ens confirma que la situació s’ha complicat encara més durant la temporada estival. La manca de personal és una de les principals preocupacions, i això té un impacte directe tant en els pacients com en els sanitaris que viuen jornades interminables de treball.

En els últims mesos, s’han implementat algunes mesures, com la declaració de l’hospital com a àrea de difícil cobertura, amb l’objectiu d’atraure més professionals. Però, segons Sarrió, aquestes iniciatives no han estat suficients per a pal·liar les carències. “El problema de fons continua sent la falta de recursos adequats per a fer front a la demanda creixent de pacients, tant residents com turistes”, assenyala.

A més a més, Sarrió ha aprofitat l’entrevista per fer una crida a les autoritats competents, demanant un augment real de personal i millores en les condicions laborals dels professionals sanitaris. Des de SATSE, continuaran defensant els drets dels seus afiliats i lluitant per una sanitat pública de qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *