Medi ambient

La campanya “Stop Burilles” busca reduir la contaminació a Dénia

La Regidoria de Medi Ambient instal·la cendrers en punts clau per conscienciar la població i protegir l'entorn natural
Cendrer de la campanya a les platjes de Dénia | Aj. Dénia / Aj. Dénia

La Regidoria de Medi Ambient va llançar el passat divendres 2 d’agost la campanya “Stop Burilles”, amb l’objectiu de conscienciar les persones fumadores perquè no tiren les burilles al sòl i evitar així la contaminació elevada que provoquen en el medi ambient. Això és especialment preocupant perquè moltes burilles que acaben en el sòl arriben al mar a través de les clavegueres. L’objectiu principal és reduir la contaminació per burilles en el medi ambient.

Les burilles contenen nombroses substàncies tòxiques que queden en part retingudes en el seu filtre, com ara la nicotina, metalls pesants, l’àcid cianhídric, hidrocarburs aromàtics policíclics i fins i tot substàncies radioactives com el poloni-210. Des de fa anys, l’efecte nociu del tabac està arribant als no fumadors i al medi ambient, i milions de burilles diàries acaben al sòl, provocant un autèntic caos mediambiental.

Cendrer “Stop Burilles” | Aj. Dénia

Una de les accions principals de la campanya “Stop Burilles” és la col·locació de ceniceros colillers originals, repartits en diversos punts de la ciutat, que aniran instal·lats en fanals o pals, perquè les persones fumadores dipositen allí les burilles. Per ara, s’han instal·lat 14 ceniceros a Marqués de Campo, al carrer la Mar, al carrer Via, i a la Glorieta. A més, s’han col·locat 3 ceniceros en diferents ubicacions de la platja de la Marineta Cassiana, que ja al juny es va convertir en una “Platja sense fums”. I finalment, també s’instal·laran a l’avinguda del Montgó i a la plaça París.

A més, a diferents platges de Dénia, es posaran a disposició dels fumadors uns ceniceros per a dipositar-hi les burilles. S’han realitzat també uns vídeos amb persones llençant les burilles als ceniceros. Totes aquestes accions tindran la seua repercussió en les xarxes socials de l’Ajuntament.

Cendrer al carrer la Via | Aj. Dénia

Finalment, des de la Regidoria de Medi Ambient, es realitzaran xarrades informatives dirigides a xiquets, adolescents i joves, perquè coneguen el mal mediambiental que provoquen les burilles i el dany en la salut que causa el tabac. S’organitzaran xarrades amb diferents eixides de l’alumnat a llocs públics, al mercat municipal, al camp, al mar, etc.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Gertrúdrix, creu que aquesta campanya està tenint una bona acollida: “Ja des del primer dia que es van instal·lar els ceniceros colillers, es veia com molta gent els usava per dipositar les burilles”. “Esperem que aquesta campanya servisca per conscienciar seriosament les persones fumadores perquè no tiren les burilles al sòl i així puguem reduir la contaminació al medi ambient”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *