Festes

La Fúmiga serà el plat fort del Festacarrer 2024

La programació s'estén del 12 al 22 de setembre de 2024
Presentació del Festacarrer / Aj. Ondara

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Àngels Grimalt, ha donat a conéixer la programació del Festacarrer Ondara 2024. Aquest esdeveniment, organitzat per la Regidoria de Cultura, es durà a terme del 12 al 22 de setembre de 2024. A la presentació han assistit, a més de la regidora Àngels Grimalt, els tècnics de Cultura i Joventut de l’Ajuntament d’Ondara, Ximi Vives i Pedro Gil, i els representants de les Muixerangues de la Marina Alta, Vicent Pastor i Raquel Jurado, i de Segària, Mª Luisa Porta i Anaïs Macarrein.

Enguany, Cultura aposta per recuperar el format del Festacarrer, amb l’objectiu de potenciar i promocionar la cultura tradicional valenciana tot introduint elements de modernitat i adaptació als nous temps. Segons Àngels Grimalt, “es tracta de mantenir les nostres tradicions i arrels introduint novetats”. El Festacarrer Ondara 2024 comptarà amb una àmplia gamma de propostes per a tots els públics, del dijous 12 al diumenge 22 de setembre, posant en valor la cultura, música, llengua i tradicions valencianes, amb concerts de música en valencià i música tradicional, danses, muixerangues, correfocs, jocs tradicionals, pilota valenciana, poesia i la commemoració de l’any Estellés. Cal destacar també la col·laboració dels Festers del Crist i de la Soledat 2025, que s’encarregaran de portar les barres dels actes del Festacarrer.

Presentació del Festacarrer 2024 | Aj. Ondara

Programació del Festacarrer Ondara 2024

Dijous, 12 de setembre:

  • 20:00 hores: Presentació del programa del Festacarrer i de les noves adquisicions de llibres de Vicent Andrés Estellés a la Biblioteca. Lloc: Casa de Cultura. Participants: Àngels Grimalt i Jordi Dominguis. Amenitzat per: Marta Fornali.

Divendres, 13 de setembre:

  • 21:00 hores: Sopar Estellés amb l’actuació d’Andreu Valor «A mamar tots els versos» i recital de poemes d’Estellés.

Divendres, 20 de setembre:

  • 20:00 hores: Dansà de la Marina. Recorregut: Des de l’Ajuntament fins al Prado.
  • 23:30 hores: Correfoc a càrrec de la Colla de Dimonis de Massalfassar. Lloc: Des del Prado, acompanyats per la Colla de Dolçaines i Tabals d’Ondara. Després del sopar de cabasset: Recital Fam de Versos (amb adaptació de poemes d’Estellés) a càrrec de Llunació.

Dissabte, 21 de setembre:

  • 11:00 hores: Jocs tradicionals al Prado.
  • 13:00 hores: A Toc de Vermut amb la colla de dolçaines i les balladores i balladors d’Ondara.
  • 16:30 hores: Partides de raspall al carrer Palmera, a càrrec de l’Escola de Pilota d’Ondara.
  • 18:30 hores: Aplec de Muixerangues. Lloc: Voltants del Prado. Participants: Muixeranga de Segària, la de la Marina Alta, Falcons de Vilafranca i la Muixeranga de Xàtiva.
  • 20:30 hores: Concert de La Fúmiga, Cactus i VadeRock Bingo Musical en valencià. Lloc: Plaça de Bous d’Ondara.

Entrades: 3 euros, disponibles a www.agendaondara.es i pròximament a la Casa de Cultura.

Diumenge, 22 de setembre:

  • 09:00 hores: Diana participativa amb la Colla de Dolçaines i Tabals d’Ondara i altres colles del País Valencià. Després de la Diana: Esmorzar popular al Prado.
  • 11:00 hores: Tallers d’arranjament de canyes i tensat de Tabals al Prado i a la terrassa de la Plaça de Bous.
  • 12:00 hores: A Toc de Vermut amb la colla de dolçaines i les balladores i balladors d’Ondara.
  • 19:30 hores: Concert de Dolç Tab Jazz. Lloc: Auditori Municipal.

El Festacarrer Ondara 2024 promet ser un esdeveniment que combina tradició i modernitat, oferint una programació diversa i atractiva per a tots els públics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *