A partir de les 20.26 hores es podrà veure aquesta superlluna en la nostra península. S’anomena també Lluna blava segons Gordon Jhonston, un funcionari retirat de la NASA perquè es tracta de la tercera de quatre llunes plenes en una mateixa estació. Normalment, cada estació (hivern, primavera, estiu i tardor) gaudeix de tres llunes plenes, però aquest estiu podrem veure quatre. Aquestes són especialment estranyes, ja que ocorren sols una vegada cada 2.5 o 3 anys.
Una superlluna ocorre quan la Lluna plena coincidix amb el seu perigeu, és a dir, amb el punt més pròxim a la Terra en la seua òrbita el·líptica. Es sap que l’òrbita de la Lluna al voltant de la Terra no és un cercle perfecte, sinó una el·lipse i la distància entre el satèl·lit i la Terra varia al llarg del mes. Quan la Lluna es troba en el perigeu, pot estar a menys de 360.000 quilòmetres de la Terra, fins a 50.000 quilòmetres més prop del nostre planeta que durant el seu apogeu (el punt més llunyà).
A més a més, la Lluna Esturió és el nom més popular per referir-se a la lluna plena d’agost. Aquest nom té origen en una revista periòdica d’Estats Units, el Farmer’s Almanac, en la que es bategen els esdeveniments meteorològics i astronòmics amb les denominacions atorgades pels pobles originaris de Nord Amèrica. Així, per a aquestes comunitats, la llum de la lluna afavoria la pesca nocturna de l’esturió.
Si no et ve bé veure-la no et preocupes, ja que estarà fins al dimecres 21 plena i qualsevol d’aquestes tres nits podràs disfrutar-la. En la nostra zona, es podria veure aquest satèl·lit, per exemple, en les Rotes (Dénia) o en la caleta (Xàbia) i en moltíssims llocs que no tinguen contaminació lumínica. Si és possible, caldria portar uns prismàtics o un telescopi per tal de facilitar la visió.