Successos

La Policia Local de Calp retira material falsificat al passeig del Arenal-Bol

Els productes confiscats arriben a un valor de venda aproximat de 10.000 euros
Material retirat al passeig Arenal-Bol / PLC

Agents de la unitat USC CALP de la Policia Local han dut a terme aquesta setmana la confiscació de material suposadament falsificat al Passeig del Arenal Bol de Calp, amb un valor de venda aproximat de 10.000 euros. Els articles intervinguts, majoritàriament roba esportiva, bosses i complements, han sigut traslladats a les dependències policials per a ser inventariats i quantificats.

Durant aquest estiu, la Policia Local de Calp ha realitzat 28 intervencions en els passejos del municipi per a combatre el fenomen dels “manters”. Aquestes operacions han resultat en la confiscació de material il·legal valorat en més de 50.000 euros, que es manté custodiat en les dependències policials fins a la seua destrucció.

A més, en els últims dies s’han intervingut dos vehicles que es feien servir com a magatzem i mitjà de transport per a la venda il·legal d’aquests productes.

La Regidoria de Policia Local de Calp, sota la direcció de Guillermo Sendra, ha reforçat la vigilància dels passejos amb una nova unitat que patrulla amb bicicletes i la recent adquisició de dos drons, que seran utilitzats, entre altres funcions, per a la lluita contra la venda il·legal de productes en zones turístiques clau com els passejos de La Fossa i Arenal Bol.

La Regidoria de Policia Local de Calp, en coordinació amb la Prefectura del Cos, està destinant tots els recursos disponibles per a combatre aquesta activitat il·legal, sense desatendre la resta de serveis que demanda la població.

El regidor de Policia Local ha recordat que “tant la venda com la compra d’aquests productes està prohibida, i és important que els visitants de Calp siguen conscients que els compradors també poden ser sancionats”. Per aquest motiu, es llançarà pròximament una campanya informativa sobre la responsabilitat del consumidor en la compra de productes il·legals.

A més, aquesta setmana, diversos membres de l’equip de govern de Calp es van reunir amb representants de l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Calp per a tractar la venda ambulant de productes en els passejos marítims. A la reunió van assistir l’alcaldessa Ana Sala i els regidors Paqui Solivelles, Guillermo Sendra, Marco Bittner, Mireia Ripoll i Itziar Doval, que van reiterar el compromís del govern local amb el compliment de la legislació vigent.

Durant la trobada es va subratllar la importància de fer complir l’ordenança municipal que prohibeix la venda ambulant en aquests espais. Els representants municipals van destacar l’efectivitat de les normatives per a garantir un entorn segur i ordenat per a residents i turistes. El compromís del govern local no només se centra en l’aplicació de la llei, sinó també en sensibilitzar la comunitat sobre els riscos i les conseqüències d’afavorir aquest tipus de comerç il·legal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *