Festes

Les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto calfen motors amb una amplia programació

La programació tindrà lloc del 24 d'agost al 8 de setembre
Presentació del llibre / Aj. Xàbia

Ahir es va donar el tret d’eixida a les festes patronals del barri de Duanes de la Mar amb la presentació del Llibre de Festes per part de la Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto. Aquestes celebracions tindran lloc del 24 d’agost al 8 de setembre.

Un llibre que reflecteix l’esperit de Xàbia

El llibre de festes és un testimoni de la riquesa cultural, la història i la devoció dels veïns de Xàbia. La Comissió ha inclòs 19 articles i col·laboracions que capturen l’essència d’una Xàbia que sempre mira cap a la mar. La portada del llibre ha estat dissenyada per la jove Uma Bulim, estudiant del col·legi Trenc d’Alba.

Els mayorales i mayoralesas d’aquest 2024 són Leticia Bisquert Buigues i Daniel Pérez Barton; Laura Femenía Pastor i Antonio Mayans Ferrer; José David Bou Sala i Teresa Buigues Ros; Eloy Costa Pedrós i Noelia Ahuir Buigues; Fernando Mas Mas i Natalia Pérez Barton.

Durant la presentació, Vicent Gavila, president de la Comissió, va assenyalar que el llibre “reflecteix el treball d’un any que la Comissió ha dedicat perquè la benvolguda Verge de Loreto tinga les festes que es mereix”.

La programació de les festes és variada i inclou activitats per a tots els públics. Gavilá va subratllar la “inestimable col·laboració de totes les penyes marineres, comerciants, clubs esportius, entitats locals i comerços que ho fan possible”.

El valor de les festes patronals

Mavi Pérez, regidora de Festes, va destacar la importància d’aquestes celebracions, afirmant que “les festes de la Mare de Déu de Loreto són les festes patronals del nostre poble”. Va posar en valor el treball de la Comissió per a elaborar un llibre “nodrit d’articles i col·laboracions”. A més, va remarcar que la programació està “pensada i feta per a xiquets i majors”, incloent algunes novetats.

L’alcaldessa Rosa Cardona va elogiar l’esforç conjunt de les penyes, mayorales, mayoralesas i la Comissió, assegurant que “feu un gran equip per a fer una festa gran i que tot el poble puga gaudir-la”. Va destacar que el llibre de festes permet gaudir de la seua lectura a la fresca i que alguns dels articles “ens permeten recordar i ens porten records com La Porquejà”.

Programa destacat de les festes

  • 24 d’agost: Presentació de les festes.
  • 27 d’agost: Taller de danses tradicionals.
  • 5 de setembre: Concurs de paelles i Nit de Ronda als mayorales i mayoralesas.
  • 7 de setembre: Dia del Santíssim Crist de la Mar.
  • 8 de setembre: Dia de la Mare de Déu de Loreto.

Les festes patronals de Duanes de la Mar prometen ser una celebració inoblidable, amb una programació que uneix tradició i diversió per a tots els assistents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *