Obres

Les obres de restauració del Verger Baix obtenen la subvenció de 453.000 euros per part del Ministeri

L'Ajuntament de Dénia tornarà 37.000 euros després d'ajustar el pressupost final
Obres al Verger Baix / Aj. Dénia

El Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana ha ratificat a l’Ajuntament de Dénia la concessió d’una subvenció del Programa 1,5% Cultural de Foment, destinada al projecte de “Restauració de la Torre del Galliner i el Verger Baix del Castell de Dénia“, ja finalitzat. La subvenció cobreix el 75% del cost total del projecte, equivalent a 453.000 euros dels 630.000 euros que ha suposat l’obra.

Davant dels dubtes sorgits sobre la continuïtat del finançament per part del Govern central a causa d’algunes modificacions en el projecte original, els regidors de Cultura, Raúl García de la Reina, i d’Hisenda, Paco Roselló, han aclarit hui el resultat de les reunions mantingudes amb el Ministeri per a tancar el procediment de l’obra. El Ministeri ha confirmat la subvenció i, atés que el pressupost inicial era superior al cost final, l’Ajuntament tornarà 37.000 euros al Govern.

A més, com a segon requisit del Ministeri, el consistori ha d’assegurar que la zona restaurada siga accessible i visitable, la qual cosa implica la construcció d’una rampa entre la Vila Vella i la porta del Vergeret. La redacció del projecte per a la rampa ja està en marxa i haurà d’enviar-se al Ministeri abans d’octubre, juntament amb un cronograma de les obres.

Actuacions al Verger Baix

Quant a la restauració, García de la Reina ha explicat que, a causa del mal estat de la Torre del Galliner, s’ha realitzat una actuació d’emergència per a consolidar-la, encara que la restauració completa es realitzarà en un projecte futur. D’altra banda, les obres han permés reconstruir el llenç de la muralla utilitzant tècniques antigues de tàpia, intervenir en l’antic polvorí, restaurar i consolidar la Bateria del Mar i les estructures islàmiques de la zona, i traure a la llum el Portal dels Reis.

El regidor també ha recordat que l’Ajuntament de Dénia ha sol·licitat una nova subvenció del Programa 2% Cultural del Ministeri de Cultura per a acometre la restauració de la part superior del túnel del Castell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *