Obres

Les obres de Torrecremada finalitzaran a novembre d’este any

L'històric edifici es convertirà en el campus universitari de Ciències Gastronòmiques de la UA
Edifici de Torrecremada en obres / Aj. Dénia

Queden tan sols quatre mesos per a que la restauració de la casa de Torrecremada, edifici del segle XIX de Dénia, estiga completament finalitzada. Aquesta històrica infraestructura està sent transformada en un campus universitari de Ciències Gastronòmiques, un projecte destacat per la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, durant la seua recent visita a les obres el passat divendres.

Ripoll va indicar que “el gruix de l’actuació –la rehabilitació de l’edifici, les instal·lacions i l’aïllament- ja està realitzat”, i que ara només resten detalls finals com ara polir, col·locar els paviments, recuperant alguns dels originals de la casa, i instal·lar tota la fusteria exterior. Unes obres que s’acabaran a finals del mes de novembre, segons la regidora.

Visita a les obres de Torrecremada | Aj. Dénia

Acompanyada de l’alcalde Vicent Grimalt, el vicealcalde Rafa Carrió i els regidors Valen Alcalà i Maria José García, Ripoll va presenciar els avenços de la transformació d’aquest edifici emblemàtic que servirà per a cursos de màster i postgrau en gastronomia de la Universitat d’Alacant. A més, l’edifici comptarà amb un espai museístic a la planta baixa i una gran sala polivalent en la primera planta. “Té un pati interior on s’ubicarà una cafeteria que donarà més vida al parc de Torrecremada”, ha afegit la regidora de Territori.

Torrecremada | Aj. Dénia

L’inici de les obres de restauració de la casa de Torrecremada va ser al gener de 2022, amb un pressupost inicial de licitació de 2.379.485 euros, cofinançats per l’Ajuntament de Dénia i la Generalitat Valenciana. El pressupost s’ha incrementat en un 26% degut a l’estat ruïnós de l’edifici i les troballes històriques fetes durant l’actuació, la qual cosa ha propiciat un augment en el cost que ara ascendeix a 638.964 euros més, quantitat que serà finançada amb el romanent de tresoreria de 2023.

Visita a les obres de Torrecremada | Aj. Dénia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *